Under et møte onsdag med organiasjonene i fiskerinæringa, ga fiskeriminister Elisabeth Aspaker klar beskjed om at hun vil iverksette tiltak mot fiskerikriminalitet.

-Fiskerikriminalitet rammer alle og vi kan ikke akseptere at ulovlighetene fårfortsette. Dialogen mellom næring og myndigheter har ikke ført frem. Nå ertiden kommet for å innføre tiltak. Dette må ta slutt, sier fiskeriministerElisabeth Aspaker.

Forhåndsinnmeldingav fangster også fra de minste fartøyene, revisjon av regelverk og ytterligerefaglig bistand fra fiskeriforvaltningen til politi og påtalemyndighet, er blanttiltakene fiskeriministeren presenterte under dagens møte med organisasjonene ifiskerinæringen.

– Det var et godtmøte, og jeg har stor tillit til at næringen nå går i seg selv og tar ansvarfor at regelverket overholdes, sa Aspaker etter møtet.

- Det handler om de grunnleggende holdningene hosnæringsaktørene, både på fartøy- og på landsiden. Ingen er tjent med kriminellvirksomhet, og organisasjonene må nå ta tak en gang for alle for å sikre atnæringen opprettholder omdømmet sitt både nasjonalt og internasjonalt.