Skjervøy Arbeiderparti er bekymret for hva som vil skje med finansieringen av sykestuesengene ved Skjervøy Helsesenter etter 2015.

I en årsmøteuttalelse skriver partiet:

"Finansieringen er foreløpig sikret ut neste år, men signaler tyder på at Helse Nord ønsker å samle denne funksjonen i regionale sentra. Dette vil i så fall bety at vi i Skjervøy kommune mister et viktig tilbud til pasienter som er ferdigbehandlet ved UNN. Bekymringsverdig er det også at det vil kunne bety at f.eks. sykepleiere søker seg bort fra Skjervøy, noe som i så fall vil være en alvorlig svekkelse av denne spesialiserte kompetansen i vår kommune."

I følge partiet vil dette kunne få konsekvenser som tilsier at den kommunale legevaktsordningen må avvikles.

- Dersom ikke videre drift av sykestueplassene sikres utover 2015, vil dette bety at pasienter mister elementære tilbud, og at man eksempelvis må til Tromsø for å få antibiotikabehandling og annen behandling som man i dag kan få lokalt. Dette vil i så fall være uheldig, sett i et samfunnsøkonomisk perspektiv. Ikke bare er transport en påkjenning for pasientene – det koster også penger.

Skjervøy Arbeiderparti vil sterkt oppfordre til at det snarest tas kontakt med Helse Nord med siktemål å avklare den videre finansiering og organisering av sykestuefunksjonen ved Skjervøy Helsesenter.