Forbrukerrådets regiondirektør i Finnmark og Troms, Helene Falch, oppfordrer folk til å finne frem sykkelen for våren – som kommer før du aner det. Dette opplyser Forbrukerrådet i en pressemelding.

Forbrukerrådets nye, digitale karttjeneste Sykle dit viser hvor langt man kan komme seg på sykkel i alle retninger.

Sjekk selv hvor lang tid det tar å sykle dit du skal

Forbrukerrådet er opptatt av at miljøvennlig transport må bli lettere å velge. Helene Falch, håper "Sykle dit" kan vise flere hvilke muligheter sykkelen gir.

– Vi vil vise at det går an å sykle dit du skal i hverdagen. Du kommer flere kilometer på et kvarter, opplyser hun.

En hyllest til olabuksesyklisten

Den digitale karttjenesten fra Forbrukerrådet viser deg hvor det skal være mulig å sykle, uavhengig av hvor du er i landet. Kartet viser hvor langt du kommer deg rundt, og du kan selv velge hastighet etter om du synes du sykler sakte, medium eller raskt.

– Sykle dit er vår lille hyllest til hverdagssyklisten, sier Falch.

– Vi tror at mange gjerne vil sykle, og de fleste av oss opplever at en sykkeltur på 15 minutter er overkommelig. Derfor viser det digitale kartet Sykle dit hvor langt vi kommer oss på denne tida.

Ber politikerne trå til

Forbrukerrådet vil vise fram sykling som en attraktiv reisemåte. Samtidig mener Falch det er opp til politikerne å prioritere bedre sykkelveier.

I statsbudsjettet for 2014 ble det lagt opp til snaue to kilometer sykkelvei i byer og tettsteder. Dette er 100 meter per fylke.

– Med vår nye tjeneste tror vi mange kan få en liten aha-opplevelse. Forhåpentligvis vil flere velge å sykle. Samtidig er det opp til politikerne å prioritere syklistene fremover, opplyser Helene Falch, som mener denne gruppen har blitt nedprioritert lenge nok.