ÅRSMØTE: På årsmøtet ble Line Evensen valgt som ny leder av Kåfjord Kvenforening/Kaivuonon Kveeniseura. FOTO: Pål Vegard Eriksen.

ÅRSMØTE: På årsmøtet ble Line Evensen valgt som ny leder av Kåfjord Kvenforening/Kaivuonon Kveeniseura. FOTO: Pål Vegard Eriksen.

Nytt styre i Kåfjord Kvenforening

Line Evensen er ny leder.

Lørdag hadde Kåfjord Kvenforening årsmøte på rådhuset i Olderdalen. Dette på samme dag som kvensk språk fyller ni år.

- På møtet ble det blant annet opprettet et nytt styre i tillegg til at det ble gjort en navneendring på lokallaget. Dette skriver Pål Vegard Eriksen i en e-post.

Kåfjord Kvenforening har endret navnet sitt til «Kåfjord Kvenforening/Kaivuonon Kveeniseura».

- Grunnen til at man velger å ta med kvensk oversettelse er rett og slett bundet i at man er en kvenforening, opplyser han.

Det nye styret består av leder Line Evensen (Djupvik/Siennalahti), nestleder Pål Vegard Eriksen (Manndalen/Olmavankka), sekretær Anette Seppälä (Normannvik/Viikka), styremedlem Lisa Vangen (Manndalen/Olmavankka) og styremedlem Ragna Pedersen (Birtavarre/Pirttivaara).

Vangen og Pedersen kommer inn i styret for Jarle Myrhaug (Perteng) og Dora Odinsdatter (Numedalen/Nuoranen) som begge har vært med siden oppstarten i september 2010.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nå er du barn på bussen til du er 18

Fylkestinget har fylkes ungdommens råd om å heve aldersgrensa på barnebillet.

Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Innen sommeren vil en ny og forbedret ankomsthall for utland være på plass ved Tromsø lufthavn. – Vi gjør noen grep og bygger ut slik at utenlandske passasjerer kommer seg innendørs. Vi kan ikke la passasjerer stå ute i sludd og dårlig vær, sier han.

OLDERDALEN-DRAPET:

Drapsfrikjent krever tre millioner kroner i erstatning

Mannen som i Hålogaland lagmannsrett ble frifunnet for voldtekt av en mann med døden til følge i Olderdalen i Troms i 2013, går rettens vei for å få erstatning.

Måtte evakuere Nordnestunnelen

Arbeidet i tunnelen måtte avbrytes og alle arbeiderne ble evakuert.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis