Leder i Tornedalingarnas Ungdomsförbund, Eva Törmä, sammen med Nora Marie Ollila.
(Foto: Eskild Johansen)

Leder i Tornedalingarnas Ungdomsförbund, Eva Törmä, sammen med Nora Marie Ollila. Foto: Eskild Johansen

Ungdomssamarbeid på tvers av landegrensene

For første gang skal kvenske ungdommer og en ungdomsorganisasjon i Tornedalen arrangere et felles arrangement.

Kvensk Ungdomsnettverk og Halti Kvenkultursenter inviterer ungdom mellom 18 og 30 år til språkleir-weekend i Pajala 2.-6. juli, samtidig som Norrbottens største marked finner sted, Pajala-markedet, med sine vel 45.000 årlige besøkende.

Språkleiren skal arrangeres i samarbeid med den nyoppstartede ungdomsorganisasjonen til Svenske Tornedalingars Riksförbund, som heter Tornedalingarnas Ungdomsförbund, som et ledd i å løfte våre språk, altså kvensk og meänkieli. For første gang skal kvenske ungdommer og en ungdomsorganisasjon i Tornedalen arrangere et felles arrangement.

- Takhøyden er stor, så man behøver ingen språklige forkunnskaper for å delta. Reise og opphold koster heller ingenting, men det er begrenset antall plasser, sier leder i Kvensk Ungdomsnettverk, Nora Marie Ollila.

- Hvis kvensk språk skal leve i fremtiden, så er det viktig for oss at ungdommen tar skritt for å lære seg språket. Vi håper denne språkleiren kan være med å øke interessen blant ungdom for å lære seg språket, for på den måten å bære språket og kvenkulturen med seg videre, sier daglig leder på Halti Kvenkultursenter, Eskild Johansen.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leder i Kveeninuoret - Kvensk Ungdomsnettverk, Nora Marie Ollila.
(Foto: Pål Eriksen)

Leder i Kveeninuoret - Kvensk Ungdomsnettverk, Nora Marie Ollila. Foto: Pål Eriksen

Leses nå:
Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis