Brannberedskapen i Kåfjord er inne en struktureringssprosess. Det kan også komme til å bety nytt utstyr.

I følge rådmann Einar Pedersen, skal det ved utgangen av uke 34 i år, foreligge en ny vurdering av brannberedskapen i kommunen.

Dette vil igjen danne grunnlag for en dimensjonering av det lokale brannvesenet.

– Generelt sett i kommune-Norge er det vel så som så med bilmateriell til det lokale brannvesenet. Men nå har jeg vært i kontakt med fungerende brannsjef og bedt de lage en utredning på saken. Så vil vi gjøre en vurdering på politisk innspill, sier han.

Modernisering

Pedersen forteller videre at arbeidet med prosessen ble påbegynt for et par måneder siden.

– Det er jo lite tilfredsstillende at man har eldgammelt utstyr som ikke er godt nok. Kontra det å reparere vil vi se på mulighetene for å anskaffe en mer moderne bil. Men alt har en økonomisk side, sier han.

Pedersen gir uttrykk for at han ser frem til analysen i august.

– Det vil bli en skikkelig gjennomgang både når det kommer til depot, brannstasjon og vei - å få det konkretisert i tid og hva vi har av økonomiske ressurser, sier han.

Målet er å få det inn i budsjettarbeidet i løpet av høsten.

Interkommunalt samarbeid

Pedersen forteller at det forøvrig skjer en del andre ting på samme front.

– Vi er inne i prosessen å utrede et interkommunalt brannvesensamarbeid mellom Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, sier han.

En arbeidsgruppe er satt og kom senest for en uke siden med noen anbefalinger.

– Vi er fire rådmenn som skal møtes, forhåpentligvis før sommeren, og ferdigstille et saksfremlegg for våre respektive kommunestyrer, sier han.

Det innebærer blant annet felles brannsjef, felles forebyggende kompetanse og opplæring.

- Vi vil også ha flere heltidsstillinger på plass innenfor tilsyn, ledelse og feiing. Den lokale beredeskapen vil derimot bli som før, sier han.

Rådmann i Kåfjord, Einar Pedersen. Foto: Jan Arild Hansen