- Vi ber om at alle rapporterer inn fangstene fortløpende, og innen den 1.juli, slik at Reisa Elvelag kan gjennomføre en best mulig rapportering til forvaltningsmyndighetene, skriver leder i Reisa Elvelag Jan Arvid Johansen på nettstedet reisaelva.no.

I 2013 var det et sviktende lakseinnsig i norske elver. På grunn av dette vedtok Miljødirektoratet i mai 2014 at det dette året skal igangsettes en vurdering av lakseinnsiget allerede i uke 27.

Dersom man ser et sviktende innig av laks, skal man kunne innføre ekstraordinære regleringstiltak. Slike reguleringer kan blant annet være innkorting av sesongen.

Allerede nå er det innført slike tiltak i Sør-Trøndelag på grunn av svært dårlig innsig av laks. Tre elver i Troms (Målselva, Reisaelva og Kvænangselva) er bedt om å rapportere særskilt til NINA den 1.juli. Totalt er det hele 80 elver i landet som foretar denne rapporteringen.

- Vi oppfordrer også alle om å respektere gjenutsettingspåbudet for hunnlaks, slik at gytebestanden sikres, opplyser Johansen.