I Kvænangen kommune er for tiden flere prosjekter iverksatt spredt over hele kommunen, for å utbedre den kommunale infrastrukturen.

- Dette er noe vi har satset på i kommunen, og med det som utgangspunkt har vi bevillget penger til ulike tiltak, sier ordfører i kommunen Jan Helge Jensen.

Ordføreren understreker at penger på bok er grunnen til at så mye blir gjort i kommunen.

- Vi har fått gjort mye, fordi vi har mulighet til det. Vi har litt penger på bok og da er det viktig å bruke pengene på mest fornuftig vis, og vi vil bruke de der vi har kommunale anlegg, sier Jensen.

Fast dekke

Et av tiltakene er en snuplass som blir lagt ved Saltnesveien mot breen i Jøkelfjord.

- Turister kommer denne veien med buss. Dette tiltaket er for at det skal bli lettere for busser å snu og passere, forklarer Jensen.

Kommunen har gått sammen i et spleiselag med Handikapforeningen i Kvænangen. Veien til fiskeplassen på Alteidet, som er tilrettelagt for handikappede, skal asfalteres. Handikapforeningen har gått inn med 400 000 kroner som de har fått i Extra-midler og Kvænangen kommune går inn med 1 million kroner.

Kommunen har også gått inn med en halv million kroner for asfaltering av Setra i Badderen.

Alle de øvrige tiltakene sier Ordføreren er planlagt fullførte i løpet av høsten.

I tillegg er det så å si klart for å legge ut en ny gjestebrygge i Burfjord.

Neste år

Ordføreren roser administrasjonen for at de har jobbet på en effektiv og god måte.

- Jeg har lyst å berømme dem fordi de har gjort det mulig å realisere alt dette på kort tid, sier han.

Videre har kommunen vedtatt å bygge en bolig både på Alteidet og på Setra med to boenheter.

- Dette er veldig positivt. Vi har investert en god del penger, og jeg sitter med inntrykk av at politikerne i kommunen framover vil se på mulighetene til å oppgradere rundt omkring i kommunen, sier Jensen.

Han trekker fram mulighetene å få flere tiltak på neste års budsjett. Blant annet grusing av de veiløse bygdene og å få båtopptrekk og flere båtplasser.

Jan Helge Jensen Foto: Johanne P. Elvestad