Utdanningsetaten i Troms fylkeskommune sendte fredag ut melding om at andre inntak til videregående skole er klart.

- 5957 søkere med ungdomsrett har tatt i mot eller fått et nytt opplæringstilbud etter første inntaksrunde, opplyser fylkesråd for utdanning Roar Sollied (V) i en pressemelding.

Det er en nedgang på 24 søkere sammenlignet med tilsvarende tall i fjor. En nedgang i antall søkere var forventet.

- Ifølge framskrivingen av folketallet i Troms, forventer vi en nedgang i antall elever i videregående skole i Troms hvert år framover. I så måte er nedgangen ikke avskrekkende, sier Sollied.

Han legger til at den største utfordringen er at den demografiske utviklingen er ujevn i fylkets skoleregioner, noe som på sikt kan begrense tilbudsstrukturen.

- Men vi jobber med å bøte noe på det teknologisk med distribuerte klasser over flere skoler, opplyser han.

Nesten alle velger videre utdanning

Sollied er godt fornøyd med at nesten alle i ungdomsskolens avgangskull velger videre utdanning.

Tallene viser at fortsatt velger omtrent halvparten av søkerne velger yrkesfag og halvparten studieforderedende programmer

183 av dem som fikk tilbud i første inntaksrunde har enten takket nei eller ikke svart på tilbudet innen fristen.

- Erfaringsmessig vil de fleste av disse likevel være elever, i et utvekslingsår med videregående opplæring i utlandet eller i private skoler i Norge, sier Fylkesråden.

80 plasser uten ungdomsrett

Rundt 80 søkere uten ungdomsrett har allerede fått tilbud etter første inntak. De fleste av disse har søkt om påbygning på fagbrev for å oppnå generell studiekompetanse.

Resultatet av andre inntaksrunde oversendes i uke 33 til de enkelte videregående skolene, som deretter overtar videre oppfølging av inntaket etter oppsatte ventelister. Da vil også søkere uten ungdomsrett vurderes hvis det fortsatt er ledige plasser. For de søkerne dette gjelder, er svarfristen 4. august.