Turistinformasjonen i Nordreisa holder egentlig til på Halti, men på grunn av byggeaktivitet er den flyttet til Sokkelvikhuset i Sørkjosen denne sommeren.

Tyske bobilturister

Kristiansen forteller at de fleste som er innom, er tyske bobilturister og finske laksefiskere, men det har også vært mennesker fra mange andre destinasjoner.

- Vi har hatt besøk av filippinere, amerikanere, engelskmenn, italienere og mange flere.

Kristiansen synes det er en lærerik jobb, spesielt i forhold til språket.

- Jeg snakker mye engelsk, men også litt fransk og tysk, fordi ikke alle utenlandske turister kan snakke engelsk. Noen ganger må jeg også bruke et aktivt kroppsspråk, og miming, slik at turistene skal forstå hva jeg mener, flirer han.

Ti på topp

Det er ikke bare turister som er innom turistinformasjonen i Sokkelvikhuset, men også flere lokale innbyggere i kommunen.

- Halti Nasjonalparksenter har en konkurranse som heter «Ti på topp», hvor en kan gå på toppturer og vinne premier for det. Vi selger brosjyrene de bruker til konkurransen, derfor er det også mange lokale innom, forteller Martin.

En spennende sommerjobb

- Det er en lærerik jobb, med mange forskjellige mennesker og enda flere spørsmål. Jeg har lært mye spennende om hva som er Nord-Troms, avslutter Kristiansen.