Han og teamsjef Roy Holm setter fredag kursen over Atlanteren. Fredag 26. og lørdag 27. november kastes Kristoffer til ”ulvene” i Duluth i Minnesota i den amerikanske sesongåpningen.

- Jeg konkurrerer i den nest største klassen med en 600-maskin. Jeg møter et sterkt felt bestående av semiproffer og ”up and coming”-kjørere fra flere nasjoner. Det blir krevende å hevde seg, men jeg satser på seier, forteller Holm.

Han reiste for nokså et år siden på et tilsvarende opplegg i Duluth. Han lyktes ikke helt, og måtte se begge finalene fra tribuneplass.

Kongepokal

Kristoffer Holm leverte sist vinter sin desidert beste og jevneste sesong. Høydepunktet ble NM-seieren og kongepokalen i pro open. Han kjørte i tillegg inn til to sølvmedaljer i mesterskapet i Tydal.

- Hardt arbeid er forklaringen på suksessen. Jeg gjorde mange ting riktig, og ble belønnet med min klart beste sesong i scootercross, sier Holm.

Reisaværingen blir i USA til over de to stevnene i slutten av måneden.

- Jeg får trent godt foran løpene. Banen i Duluth er laget av kunstsnø. Erfaringene fra i fjor gjør at jeg denne gangen stiller langt bedre forberedt. Jeg vet hva som venter.

VM i Alta

- Hvem betaler reise og opphold?

- Budsjettet er på 50.000 kroner. Vi håper å få det meste inn fra sponsorer.

Kristoffer Holm var tidligere i november blant tre nominerte til ”Årets snøscootersportutøver”. Juryens valg falt på Europamester Ole-Herman H. Sjøgren fra Hammerfest.

Den første store styrkeprøven på nyåret blir Arctic Cat Cup 15.-16. januar i Østersund.

Siste VM-runde i pro open kjøres 9. april i Alta.