Spesielt folk fra Skjervøy vil nok huske den unge musikeren godt.

Da Hansen fortsatt bodde nordpå, sto hun på scenen under en rekke show, blant annet UKM og som artist på Havnnes-festivalen.

For tre år siden flyttet hun til Oslo, og Hansen er nå inne i sitt andre år på bachelorstudiet i musikkvitenskap på Blindern.

Musikken står henne nært.

- Jeg jobber også heltid med bandet mitt for tiden. Vi har jobbet litt fram og tilbake med det i ett år, men det har vært litt sporadisk. Nå i det siste har vi begynt å spille inn demoer og vi hadde vår første konsert her i Oslo - forrige helg faktisk. Det har løftet seg litt i det siste, så vi kommer til å jobbe sammen ganske mye fremover, sier Hansen.

I medvind

Samū - som bandet heter, består forøvrig av Sander Eriksen på gitar, Knærten Simonsen på trommer, Martin Moland på bass og Ruben Gilje på synth.

- Jeg og Sander jobbet i utgangspunktet som en duo og har skrevet litt sammen, men fant ut at for å spille alle ideene våre - trengte vi et band, forteller Hansen.

- Er 2016 året bandet får gjennombruddet?

- Vi får se, ler hun.

- Vi skal i hvertfall til Trondheim å spille inn i et ganske profesjonelt studio, med en dyktig produsent om to uker, så det blir spennende.

Musikken hun så langt har satt sitt preg på, kan nås på nettet.

Under oppholdet på Øra Studio i Trondheim er planen og gjøre en nyinnspilling. Bandet øyner også muligheten for en utgivelse.

- Vi har allerede noen musikklabels vi har kontakt med, så det blir spennende å se om det blir en platekontrakt ut av det, sier Hansen.

Inspirert av det nordiske

I Samū er det skjervøyværingen som står bak alle tekstene.

- Alt handler om ting jeg opplever, tenker og gjør. Så skriver jeg veldig fra et naivt perspektiv. Jeg kan på en måte snakke om alvorlige tema, men på en lett og fin måte slik at musikken ikke blir så tung. Det er heller ikke mye tekst, men korte små linjer som kan si mye mer enn det som står. De er skrevet på en ganske enkel og søt måte, sier hun.

Hansen forteller at hun har hentet inspirasjon fra veldig mange hold.

- Men jeg er veldig glad i den nordiske lyden. Vokalmessig er jeg veldig glad i Björk for eksempel. Jeg tror også når jeg drar på litt, at det er litt fargeklang av joik - uten at jeg prøver å fremme joik. Men det er kanskje litt lyden av det. Det er mye fin musikk hjemmefra, så jeg har nok vært mye inspirert kanskje uten å egentlig være klar over det. Det er en veldig fin ting å ha når man bor i Oslo, sier Hansen.

Og musikeren ser for seg at hun blir på østlandet i uoverskuelig framtid.

- I allefall så lenge jeg holder på med bandet. Alle bor her, så det er veldig enkelt og greit. Hele bandet studerer på norges musikkhøyskole, så det er veldig greit å få øvd og spilt sammen - veldig praktisk rett og slett. Jeg har også begynt å trives ganske godt i Oslo - det må jeg innrømme, avslutter Trine Hansen.

Trine Hansen har et spennende år foran seg. Foto: PRESSE