Dan-Håvard Johnsen (LTL) vedgår imidlertid at både framdrift og prislapp er høyst usikre elementer.

- Kanskje blir bassenget ikke klart for bruk i løpet av inneværende år, sier Johnsen.

Svømmehallen har vært stengt siden august 2014 på grunn av lekkasje.

Ordføreren er enig med rådmannens forslag til formannskapets møte tirsdag i neste uke om at det bevilges 20 millioner kroner til renovering av anlegget. Kommunestyret fatter 1. mars endelig beslutning i saken.

Alt for lavt

- Vi starter arbeidet med prosjekteringen umiddelbart etter at kommunestyret forhåpentligvis har fattet positivt vedtak, forteller Johnsen.

Et foreløpig kostnadsoverslag er estimert til elleve millioner kroner. Rådmannen frykter at beløpet er alt for lavt. Et mer realistisk budsjett er på 20-25 millioner.

Rådmannen anbefaler at utbedringen av bassenget dekkes innenfor vedtatt investeringsbudsjett ved at politikerne omprioriterer et eller flere tiltak.

- Formannskapet vil på møtet foreslå hvilket prosjekt som må prioriteres ned, sier Johnsen.

Helt uholdbart

”Nye” Eidebakken skole åpnet høsten 2011. Svømmebassenget måtte stenge i slutten av august 2014. Både de som hadde ansvaret for prosjektering og utføring har frasagt seg ansvaret for lekkasjen og avvist ansvar for erstatning eller utbedre feilen. Rådmannen betrakter det som sannsynlig at striden avgjøres i retten.

Johnsen har i sine fire måneder som ordfører fått mange henvendelser om hva som skjer med bassenget.

- Situasjonen er helt uholdbar både for skolen og lokalbefolkningen, fastslår ordfører Dan-Håvard Johnsen.

Feilt dimensjonert

Sektorsjef Kåre Fjellstad i Lyngen kommune blir ikke overrasket om det står 2017 på kalenderen når bassenget kan brukes igjen.

- Alt avhenger av hvor omfattende renoveringen blir. Vi vet ikke hvor mye som må rives. Problemet er at bassenget ikke er dimensjonert for den vannmengden som er nødvendig. Ingen vil påta seg ansvaret for at konstruksjonen er for svak, forteller sektorsjef Kåre Fjellstad.