Alle 15 ansatte på Kirkebakken barnehage i Nordreisa deltar lørdag på Norges største friidrettsarrangement, Holmenkollstafetten.

Under stafetten skal de ansatte løpe 15 etapper som er fra 370 meter til 2840 meter.

-  Det er etapper som passer for alle. De som liker godt å løpe får de litt lengre, sier pedagogisk leder Maren Adriansen.

Fokus på fellesskap

Selv om alle har jobbet målrettet mot stafetten er det ikke plassering de har fokus på.

- Vi tenker ikke så mye på tid, men vi satser på å fullføre. Vi er en ny barnehage og det er fint å gjøre noe sammen, sier Hallen.

- Vi blir kjent med hverandre på en annen måte, også har  vi noe å glede oss til sammen, sier Adriansen.

- Dette er noe som alle er gira på. Vi snakker om det på jobb og vi motiverer hverandre, sier Hallen.

Aktiv barnehage

Barnehagen takker sine sponsorene. I forkant av staffetten har de fått trykt opp gensere og T-skjorter med ”Team Kirkebakken”. De ansatte dekker alle utgiftene i forbindelse med stafetten selv.

Engasjementet rundt stafetten har vært stort. Flere av de ansatte har meldt seg inn på treningssenter og de avtaler treninger sammen.

- Jeg tror flere har åpnet øynene for løping og fysisk aktivitet, sier Hallen.

- Vi har et felles mål å jobbe mot. Den dørstokkmila har nok blitt lettere for mange, sier Adriansen.

I tillegg har flere meldt seg inn i aktivitetsutfordringen ”dytt.no”, der det gjelder å gå minst 10 000 skritt om dagen.

Om de vil gjenta stafetten til neste år er usikkert.

- Kanskje vi finner på noe annet da, smiler Adriansen.

Bak fra venstre: Maren Adriansen, Nina Steinsvik, Veronica Jensen, Stig Marius Gaare, Hilde Kristiansen, Lene Halonen, Hillevi Flatvoll, Christine Olsen, Gard Bjørklund og Line Johansen. Foran fra venstre: Ramona Arild, Charlott Hallen, Frøydis Ballovarre Steinsvik, Julie Therese Bergland og Marlen Hallen. Foto: Johanne P. Elvestad