Denne artikkelen ble først publisert 15.mai 2016.

– Dette var veldig fint på mine gamle dager! Jeg har ikke vært på sykkeltur på mange år. Så tusen takk fra meg, smiler 104 år gamle Nanna Jakobsen fra vogna på den blå el-sykkelen.

For alle eldre

Ikledd festfine men varme klær, var hun og andre Kvænangsværinger glade for endelig å kunne feire at  ”Ut på tur med hjul” har fått på plass en handicapbil og to elektriske sykler.

Og det skulle høres. For å markere at utstyret var var tatt i bruk, ble det lørdag arrangert et skramletog rundt om i hele kommunesenteret. Etterpå fortsatte festen på Flerbrukshuset.

– Dette er en stor dag for oss i Kvænangen. For folk som bor på Gargo, og ikke minst for de eldre under hjemmetjenesten. Nå trenger vi ikke bestille en buss fra nord eller sør for å dra på tur. Nå kan vi plutselig dra. Om vi kun får en eller to med på tur kan vi kjøre likevel, sier leder for gruppa, Eldbjørg Jonassen.

– Folk er helt ville

21.april i fjor hadde dugnadsgjengen sitt første møte.

Det som startet som en innsamlingsaksjon til en handicapbil, endte større med både elektriske sykler samt grill – og turutstyr. Kun ett år etterpå var pengene i havn, med en million og femti tusen kroner.

– Vi er utrolig takknemlige for all givergleden blant alle sammen. Ikke minst de som har gitt gevinster, vi har ikke fått nei fra noen i næringslivet og andre private, skryter Jonassen.

Lene Hansen slenger seg med:

– Folk har vært helt ville. ”Kom hit med konvolutten” har de nærmest ropt etter oss når vi har solgt lodd. Flere har gitt mange ganger. Så da bilen kom rullende i dag kjente jeg at tårene presset på, sier hun.

Skal ha garasje

Men selv etter måneder med vaffelsalg, tigging, kronerulling og loddsalg, er den frivillige gruppa fortsatt ikke ferdige.

– Vi må jo ha garasje! Både til sykler og til bilen. Det er utfordringen nå, sier Jonassen.

Lene Hansen, Lise Mjelde og Ingvild Rapp Hansen innrømmer at de godt kunne trenge en liten pause.

– Jeg tror vi må vente til etter sommeren, ler de.

UT PÅ TUR: En handicapbil skal lettere kunne bringe eldre i Kvænangen kommune ut på tur. Dette har Ingvild Rapp Hansen, Oddvar Kiærbech, Louise Nygaard-Petersen, Lene Hansen, Lisa Mjelde og Eldbjørg Jonassen sørget for.