Til Framtid i Nord, forteller musikeren at turnéen så vidt er i gang, men at hjulet virkelig begynner å rulle mot helga.

- Vi har trukket oss tilbake i noen dager nå, og jobbet med settet vårt. Premieren blir på fredag i Lyngen, sier Justad.

Med nærmere 40 spillesteder så langt planlagt, har han en lang konsertsommer foran seg.

- Vi hadde en forsmak på det i fjor sommer med ca. 20 - og det synes jeg var heftig, ler han.

- Men nå er vi litt mer drevet. Det siste året har vi fått spille ganske mye. Låtene er der og sitter i kroppen alle sammen nå. Jeg reiser også med et fast band og de har spilt sangene mine på et sted mellom 50 og 100 konserter, så det sitter også, fortsetter han.

God kjemi

Antallet konserter bekymrer han likevel ikke, og ruta og reisen tror han bare blir artig.

- For min del handlet det mer om det, at når ting sitter såpass godt - hva gjør vi for å nullstille oss og gi det hele nytt liv. Ikke at det er dødt, men jeg har lyst til at det hele tiden skal kjennes som om det er første gang, og man kan finne glede i sangene - noe nytt med ting man har gjort en stund, sier han.

Han har også med seg et solid reisefølge.

- Når bandet ble satt sammen, var det viktig at det skulle være kompiser. Så tror jeg det musikalske kommer så lenge vi har god kjemi og kan spille. Vi har det veldig artig på tur, og det er bra folk som setter opp reiseruta til oss og dagsplanene. Jeg har trua på sommeren!, forteller han.

Hjemmefest

Justad kommer fra Henningsvær i Lofoten. I oktober 2015 gav han ut debutalbumet sitt, "Riv i hjertet". Han er en av mange artister som de siste årene, har gjort seg bemerket med å ta i bruk det nordnorske språket og sin dialekt i musikken. At det har slått an, tror han kan ha mye med presentasjonen å gjøre.

- Det er den deiligste dialekta rett og slett! Det er en musikalitet i dialekta som klinger veldig fint i musikk. Vi har hatt viser på nordnorsk - og viser på mange andre dialekter tidligere, som nå har blitt pop. At det nordnorske språket er mer i tiden og har fått litt urbane trekk, er en ny kombinasjon som kan oppleves som nytt og spennende, og kanskje i andre deler av landet være litt eksotisk til og med, sier han.

- Når jeg spiller i nord, opplever jeg at vi har en stolthet til landsdelen og til dialekten vår. Det er våre sanger, det er vårt språk og våre referanser. Det er veldig god stemning rundt om i hele landet, men det blir litt på en annen måte her oppe. Det er litt sånn at når man er i nord er det litt mer hjemmefest. Som om vi bare er en stor venneflokk, fortsetter han.

Berømte reker

Justad understreker likevel at han ikke gjør forskjell på noen, enten det er rigget opp til konsert i nord eller sør.

- Vi gir alt hele tiden! Vi har som mål at den neste konserten skal være den beste - det bruker alltid én av oss å si før vi går opp på scenen, forteller han.

Publikum i Lyngen har med andre ord mye å glede seg til.

- Vi skal spille store deler av debutalbumet, også vil det være litt ting som folk kanskje ikke har hørt før. Også er det er noen uker siden sist det var intenst. Vi har spilt litt, men det har ikke vært samme kontinuiteten i det, som når man er på turné. Vi er sulten på å spille det nye festivalsettet - og ikke minst å komme nordover, sier han.

Justad forteller at han er blitt tagget av arrangørens bilder av oppriggingen, og gir uttrykk for at det ser veldig lovende ut.

- Moren og stefaren min har også skrytt veldig mye av rekene i Lyngen. Da jeg spurte de om hvorfor det het Lyngen Rock & Reker, ble de nærmest sjokkert over at jeg ikke hadde hørt om rekene der, ler han.

- De bruker å kjøre fra Lofoten til Lyngen for å kjøpe reker, så jeg håper jeg får smakt på de mens jeg er der, avslutter Justad.