Finlands svar på Vinmonopolet, Alko, åpner onsdag formiddag, og vil være i en egen avdeling ved siden av butikken «K-market».

– Det er flott å kunne få Alko ved siden av vår butikk. Det har vært stor etterspørsel om å en slik butikk hit. I ti år har det vært snakk om å få et alkoholutsalg til Kilpishalli, og nå skjer det endelig, forteller eier av K-market Elina Rousa-Karlsen til iTromsø.

Sami Halmekivi, som blir leder for den nye Alko-butikken, bekrefter at det har vært et hett tema lenge.

– Men jeg tror ikke tiden har vært inne for det tidligere, Halmekivi.

Håper på mange turister

Siden butikken åpnet midt i sommerferien, håper Rousa-Karlsen det kommer ekstra mange nordmenn over grensen, til tross for at åpningen skjer på en onsdag.

– Vi åpner jo midt i uken, så det er ikke sikkert det kommer så mange. Vi bruker vanligvis å ha rundt tusen kunder i sommerferien, så det kan hende det kommer flere når Alko åpner.

Halmekivi er litt mer ambisiøs i forhåpningene.

– Jeg håper på å få en god del kunder, spesielt fra Norge.

– Tror du at dere har nok alkohol til alle?

– Det får vi se på, sier Halmekivi og ler.

Slutt på bestilling

Tidligere har kunder kunnet bestille varer med høy alkoholprosent fra andre Alko-butikker til K-market på Kilpishalli. Det vil det nå bli slutt på.

– Bestilling av varer er litt gammeldags. Før måtte Alko i Muonio pakke varer og sende det til oss. Vi kunne ha lageret fullt av bestillinger fra turister. I tillegg var det ikke lett for oss å høre hvordan de norske navnene skrives da de ringte for bestilling, så det ble en del tull der. Det er ikke enkelt med norske navn, sier Rousa-Karlsen og ler.

– Så i dag er siste dagen hvor vi tar bestilling, legger hun til.