I kommunestyret onsdag skulle Storfjord kommunestyre endelig ta stilling til folkeavstemningen om kommunesammenslåing. Ordfører Knut Jentoft (TpL)stemte for å fortsette som egen kommune og fikk syv andre med seg på det.

– Ja, jeg mener at Storfjord skal bestå som egen kommune. I alle forhandlingene har jeg vært åpen og ikke gjort meg opp noen mening. Men etter vetoet fra Lyngen om kommunesenteret, samt at Tromsø heller ikke var aktuelt lenger, har jeg tatt standpunktet, sier Jentoft til Framtid i Nord.

Dobbeltstemme

Men et forslag fra Aps Sigmund Steinnes om å utrede videre på Lyngenfjordalternativet, fikk også åtte stemmer.

Dermed måtte Jentoft bruke sin ordførermakt til å avgjøre saken.

Les også: Nesten flertall for Lyngenfjordalternativet

– Jeg brukte dobbeltstemmen min ettersom det var stemmelikhet. Det er trist at man må gjøre det og jeg var veldig overrasket over at det måtte til. Men den er der for at vi skal få gjort vedtak og det fikk gjort, sier Jentoft.

Ordføreren mener dog det ikke er noen motsetning mot vedtaket i kommunestyret og ønsket fra mindretallet.

- Nei, det er jo ikke det. I forslaget står det at man skal undersøke mulighetene mer rundt Lyngenfjordalternativet. Men nå måtte vi gjøre oss ferdig med denne prosessen som hadde tidsfrist 1. juli. Det var riktig av oss å ta et standpunkt, sier Jentoft.

Fristilte politikere

At posisjonen var fristilt i saken og sågar var splittet, har Jentoft ingen problemer med.

– Kommunesammenslåing var ikke tema da vi gikk til valg. Vi hadde ikke bundet oss til en kontrakt med velgerne i spørsmålet og da er det helt OK at representantene står fritt, sier Jentoft.

Klart signal fra folket

Det er en stor andel av kommunestyrerepresentantene som fortsatt vil holde døra åpen til Lyngenfjord kommune. Hvordan stiller du deg til det?

– Det får vi ta hvis det dukker opp. Folket har talt i folkeavstemningen og der var det 65 prosent som ville beholde Storfjord som egen kommune. Det skal man ikke glemme. For meg var signalet fra befolkningen veldig klart. Men det er mange i Storfjord som er misfornøyde med at Lyngenfjordalternativet ikke ble ferdigforhandlet. Det har man også sagt klart ifra om, sier Jentoft.