Siden sesongstart i april har Nordreisa IL fått et nytt lag som spiller fotball.

Et herrelag i 7-er avdeling 2, med ni spillere fra Storslett mottakssenter spiller kamper mot Skjervøy, Kåfjord, Storfjord og Burfjord. Laget har i tillegg en keeper som ikke bor på mottaket, men som nylig har flyttet til Nordreisa.

Hittil har fire kamper gått bra, og laget ligger på andreplass i tabellen av fem lag.

Vil ha nye venner

– Vi gjør dette fordi det er artig og fordi vi ønsker å ta vare på helsa vår. Vi kjeder oss når vi bare sitter på mottaket, og vil heller få nye venner, sier trener for laget, Ako Mahmodi.

Spillerne kommer opprinnelig fra Syria, Kurdistan, Iran, Irak og Sudan. Flere av dem har fotballerfaring fra før av. Noen har også spilt internasjonalt.

– Vi er alle gode spillere! Vi ønsker å rykke opp, smiler Mahmod Hajji.

– De bryr seg

Oppmann for laget og aktivitetsleder ved mottaket, Hilde Lund synes det er veldig artig at de har klart å stille lag.

– Det er ikke mange mottak som har klart dette tidligere, men vi har greid det på relativt kort tid. Spillerne har ikke midler selv, og derfor ønsker jeg å takke Nordreisa Idrettslag for at de har vært initiativtakere og vært med å bidratt til å få det gjennomført. De er rett og slett med på å integrere de, og det viser at de bryr seg, sier hun.

LAGMØTE: Spillerne har møte utenfor Storslett mottakssenter. Oppmann Hilde Lund i midten av bildet. Foto: Isabell Haug.
LAGET: Ni spillere fra Storslett mottakssenter, samt en keeper bosatt i Nordreisa ønsker å rykke opp i fotball. Foto: Privat.