Kunstgressbaneprosjektet i Burfjord er straks klar for den første fotballen. Onsdag begynte nemlig mattene fra produsenten Saltex og rulles ut.

– Hvis dem har ideelt vær med lite regn vil dekkelegginga ta sju til åtte dager. Da er vi ferdige i god tid før Verddeturneringa, akkurat som vi håpet, jubler leder for kunstgressprosjektet Reidar Eilertsen-Wassnes.

Les også: Kunstgressbaneprosjekt i mål

Dugnadsarbeidet gjenstår

I neste uke drar han i gang et stort dugnadsarbeid for å forskjønne området rundt fotballbanen.

– Det er mye forskjellig som skal gjøres. Vi må forskjønne, sette opp gjerde, klargjøre innkjøring til klubbhuset og sette opp det nye lydanlegget. Jeg oppfordrer alle til å ta en siste lille arbeidsøkt før ferien, sier han.

På budsjett

Eilertsen-Wassnes forteller at han nå begynner å puste lettet ut i forhold til finansieringen. Budsjettet på 6,5 millioner kroner ser akkurat ut til å holde.

– I forrige uke fikk vi en tildeling på 175.000 kroner fra Sparebank 1 Nord-Norge. Disse midlene kom veldig godt med.

Prosjektgruppa har funnet ut at de ønsker seg noen nye målsett. Disse tas utenom budsjettet.

– Vi må ha målsett med hjul slik at vi ikke ødelegger matta. Det er siste utgiftspost og vi har samlet inn 50.000 kroner. Dette skal idrettslaget samle inn i løpet av Verddeturneringen og tiden framover, sier han.

Skal løpe Kvænangen

– Er det slik at folk tripper og er spente nå?

– Ja, folk er veldig spente. Også de som tidligere var motstandere av prosjektet synes det er artig, nå når de ser at det ikke kommer store kostnadsoverskridelser.

Ifølge han lurer folk også på når han skal springe veddeløpet han tidligere tapte. Burfjord IL startet i fjor høst et billotteri, hvor Eilertsen-Wassnes lovde å løpe gjennom Kvænangen hvis alle lodd ble solgt.

Les mer: Risikerer å måtte løpe gjennom Kvænangen

– Hehe, det blir nok i forbindelse med den offisielle åpningen, som vi tenker å ta i august eller begynnelsen av september. Da får vi også opp folk fra NFF, og vi har pent bedt Carina Olset om å være konferansier. Vi har noen spenstige planer der, lover han.

Anlegg Nord har vært entreprenør for største delen av prosjektet som omhandlet grunnarbeid før mattelegging.

Banen skal være klar til bruk i god tid før Verdde-turneringa. Foto: Kvænangen kommune