Fra høsten vil omlag 36 barneskoleelever og syv ungdomsskoleelever starte opp ved den nyetablerte privatskolen Indre Kåfjord barne- og ungdomskole.

Det betyr samtidig at vel 36 elever færre starter opp ved Trollvik skole fra kommende skoleår, og ungdomsskolen i Olderdalen med syv færre elever.

Les saken: - Vi har utfordringer i skolen (PLUSS)

Fått godkjenning

Den kristne privatskolen på Skattvoll har nå også fått den endelige godkjenningen fra Utdanningsdirektoratet. Men det er ikke kjent hvorvidt det gamle skolebygget tilfredstiller de forutsetninger som lå i avtalen når skolen ble overtatt av Kåfjorddalen Grendehus tidlig på 2000 tallet. Men det skal etter det avisen forstår ikke være noe hinder for skoletablering, men mer av en formell sak som må opp til politisk behandling.

Privatskolen har et kristent profil. På deres hjemmeside skriver de at de er godt vant i Indre Kåfjord til mange av de verdiene som henspeiler til kristne tradisjoner.

Les saken: Ingen alvorlige mangler ved skolen

– Dette ønsker vi å videreføre. I tillegg vil skolen ha litt mer kristendom i læreplanen til KRLE-faget (kristendom, religion, livssyn og etikk) enn det den offentlige skolen har, skriver de. Skolen vil også fokusere på natur og friluftsliv.

Dugnad

Torsdag for to uker siden hadde foreldre og styret til privatskolen dugnad ved Skattvoll skole. I følge deres hjemmeside skal Odd Harald Fagerli bli rektor ved privatskolen. Men det er ikke kjent hvor mange lærere og ansatte som er tilknyttet skolen.

Styreleder Hanne Gundersen har ikke svart på vår henvendelse på skolestarten.