Katrine Andersen (28) fra Oksfjord, har nettopp kjøpt seg nytt hus i Sørkjosen. Forrige uke begynt hun arbeidet med å pakke ned og flytte ut av sitt forrige hus i Oksfjord. Midt i flyttekaoset opplevde hun det verst tenkelige.

- I helga begynte jeg og foreldrene mine å kjøre flyttelasset til Sørkjosen. Søndag ble vi enige om at de skulle ta et enda lass, da jeg hadde mer enn nok å gjøre i det nye huset. På kvelden fant vi ut at det nok også måtte fylles en henger mandag, da det fortsatt var flere ting igjen i huset, forteller Andersen.

Knuste ruta

Mandag morgen ringer mobilen til Andersen. Foreldrene har oppdaget at har uvedkommende tatt seg inn i det tomme huset.

- Pappa forklarte at noen hadde knust glassruten i ytterdøren og låst opp fra innsiden. Jeg puttet straks ungene i bilen og kjørte til Oksfjord. Da oppdaget jeg at flere gjenstander var borte! Blant annet en symaskin, datamaskin, et nettbrett, et smykkeskrin med smykkene jeg fikk til konfirmasjonen min og gullringer. De hadde også tatt skuterhjelmene og koffertene våre. Det er ikke bare dyre gjenstander, men også ting med stor affeksjonsverdi for meg, forteller Andersen.

- Til slutt oppdaget jeg at Kvænangsbunaden min med sølvet og skoene var borte! Dette er det mest dyrebare jeg eier, legger hun til.

Anslagsvis er en slik bunad verdt mellom 20.000-30.000 kroner, totalt tror Andersen at hun er frastjålet verdier for opptil 50.000 kroner.

Ikke nok med alle tingene som var borte.

- De hadde også forsøkt å ta ned tven som var skrudd fast i veggen på barnas rom, noe de heldigvis ikke hadde klart, legger hun til.

Godt synlig

Andersen har flere teorier om hva som kan ha skjedd.

- En av teorinene er jo at noen forbipasserende har sett at huset var tomt og så tatt seg inn. En annen ting er at noen har sett innlegget jeg skrev på Facebook tidligere i uken da jeg spurte om noen hadde henger, og tid og lyst til å hjelpe med med flyttingen. Det kan jo tenkes at noen der har sett innlegget, men jeg håper virkelig ikke noen jeg kjenner vil meg så vondt. Sosiale medier kan være hjelpsomt, men også skummelt, forteller Andersen.

Hun har senere postet et innlegg om hendelsen, som igjen har blitt delt over 50 ganger, hvor hun ber om tips. eaksjonene fra folk er at ingen har sett noe.

- Folk som har kjørt forbi huset mitt har heller ikke sett noe i helgen. Hverken søndag kveld eller mandag morgen.

Kun et spor

Huset i Oksfjord ligger nede ved sjøen og er godt synlig fra E6. Ingen av Andersens naboer eller kjente har sett noe som kan knyttes til hendelsen.

- Det er ingen naboer i nærheten. Foreldrene mine  har utsikt til parkeringen ved huset, men ikke om noen parkere opp med veien. Det eneste sporet vi har nå er en trådsnelle som lå i avkjørselen, det kan jo tenkes at de da har parkert ved E6.

Hun har nå anmeldt saken til politiet.

- Politiet sa at de synes saken var merkelig, forteller hun.

Grunnet dronningbesøket var det tirsdag ikke mulig for Framtid i Nord å få en kommentar fra politiet ved Nordreisa lensmannskontor.

En trygg plass

- Jeg er jo sur på meg selv for at jeg ikke hadde tatt med disse tingene tidligere i flytteprosessen, men jeg hadde aldri gjettet at noen vil ta seg inn i huset. Når står  midt opp i alt så er det lett at ting blir kaotiske og uoversiktlig, forteller Andersen.

Hun og hennes to sønner hadde bodd syv år i huset. Hun har hele tiden ansett Oksfjord som en veldig trygg plass. Hendelsen i helga har gjort tobarnsmoren engstelig.

- Jeg ble selvfølgelig engstelig. Jeg er glad for at huset var så tomt som det var og at jeg ikke var hjemme selv, men at jeg og barna var her i det nye huset. Det er ekkelt å tenke på at noen har rotet i tingene våre og at datamaskin med private bilder nå har havnet i gale hender, avslutter Andersen.

Her ser du hvordan ytterdøren til huset i Oksfjord er knust. Hendelsen må ha skjedd mellom søndag kveld og mandag morgen. Foto: Privat
Dette synet møtte dem mandag morgen. Tyver skal ha knust ruta i døren fra yttersiden, stukket hånden inn og så låst opp. Foto: Privat
Denne lå på gulvet i gangen da foreldrene til Andersen gikk inn i huset, mest sannsynlig har tyvene brukt den til å knuse ruta. Foto: Privat
Det forrige huset til Katrine Andersen er godt synlig fra E6. - Foreldrene mine  har utsikt til parkeringen ved huset, men ikke om noen parkerer oppe ved veien. Foto: Privat