Nå har vi kommet til Lyngen, og det er tid for å høre hvordan Dan Håvard Johnsen tilbringer sommerdagene sine.

Tidligere har vi snakket med både Svein Oddvar Leiros og Knut Jentoft.

- Hvilke planer har du i sommer?

- Jeg liker å feriere i nærområdet så lenge det er over ti grader. Jeg har en hytte på Elvejord - og det er virkelig mitt sommerparadis! Så blir det vel en tur til Nordkalotten i bil med familien, men med færrest mulig barn i baksetet, hehe, vi kjører innom Nord-Finland, Nord-Sverige og Finnmark.

- Ordføreren bruker sommeren i seilbåten (Pluss)

- Hvor tilbringer du helst en godværsdag?

- Aller helst på hytta. Eller i ei lakseelv eller på laksefiske i Lyngenfjorden, om man vet hvor den er. Jeg er har liten båt, så jeg liker å fange litt steikfisk.

- Hva slenger du på grillen og hva drikker du til?

- Er det kjempevarmt går jeg for spare ribs og rosévin. Er det litt kaldere må jeg nok grille noen grillbein og grillskiver - og laks, selvfølgelig! Er det rundt ti grader må man ha rødvin til maten.

- Dette gjør Leiros i sommer (Pluss)

- Om du får gjester hjem til din kommune, hvor tar du dem med?

- Det kommer jo an på hvor god form de er da, men er de i samme form som meg så holder vi oss i lavlandet og går tur der. Ellers drar vi til ytre-Lyngen, Jægervatne eller Lyngsstuva som er ei riktig naturperle! Der er det veldig flott og landskapet er majestetisk og selvfølgelig med Lyngsalpene som en ramme bak. Jeg avslutter med en tur på hytta mi og en omvisning og smaksprøve på Aurora Spirit, som ligger like ved.

- Hva tenker du om sommerværet i Nord-Troms hittil i år?

- Nei, altså.... Vi vet hvor vi bor og har vi over 10 grader så er jeg fornøyd! Kan man sitte uten boblejakke på kvelden, så er det bra, mener jeg!

- Hva betyr Framtid i Nord for deg?

- Ja, godt spørsmål. Framtid i Nord var et supplement til Nordlys tidligere, men nå har avisa blitt en ledende mediekanal i Nord-Troms. Jeg setter pris på Framtid dekker sakene rundt om i småsamfunnene i regionen, og den må fortsette å være til stede på store og små arrangementer i Nord-Troms også i framtida! Nordlys er jo en konkurrent, som ser ut til å trappe ned og bli mer og mer ei byavis, så jeg vil oppfordre folk til å kjenne sin besøkelsestid å støtte opp om lokalavisa vår!

Med dette ønsker vi ordføreren i Lyngen og alle våre lesere en riktig god sommer!