Innenfor skolegjerdet møtte elevene et nyoppusset uteareal med lekeplasser og fotballbane. Her står også Kåfjords nyeste skolebygg som i løpet av sommeren har fått en stor utvendig og innvendig oppussing for å bli klar til å ta i mot de 46 barne- og ungdomsskoleelevene som skal gå her.

Kåfjord kommune bygde daværende Skattvoll skole som ble åpnet i 1979 og lagt ned igjen i 2001. Bygget ble overtatt av bygda gjennom foreningen «Kåfjorddalen Grendehus» og har vært flittig brukt til ulike aktiviteter og arrangement.

Dugnad

Nå skal det være skole er igjen, men denne gangen i regi av foreldrene selv.

Gjennom våren og sommeren har foreldre og bygdefolk stått på og gjort en stor dugnadsinnsats for å få bygget til å igjen fremstå som et funksjonelt og godt skolebygg. Utearealet er rensket og nye lekeapparat er bygget opp. Innvendig og utvendig er skolen nymalt og nyvasket, klasserom er klargjort, utstyr og læremateriell er på plass.

Styreleder for skolen, Hanne Gundersen, forteller at arbeidet med å starte opp skolen har vært både utfordrende og krevende, men også spennende og lærerikt.

–Men med et godt sammensatt styre og en støttende foreldregruppe har vi jobbet godt fram mot målet, forteller hun.

Videre sier hun at engasjementet bunner i ønsket alle foreldre har om å ha en nærskole i bygda som gir trygghet og stabilitet i dagene som kommer.

Naturlig valg

Rektor Odd-Harald Fagerli med sin stab tar godt i mot elevene når de kommer. Skolen har en kristen profil og skal blant annet også fokusere på natur og friluftsliv. Lærerne har god og bred kompetanse og det er ansatt en egen samisklærer for å ivareta det samiske språket og kulturen. Elevene vil få hver sin PC og de vil bli tilbydd et måltid hver dag. Alt ligger til rette for et godt læringsmiljø. Skolen har også fått flere gaver, blant annet teltutstyr, noe skolen er veldig takknemlig og ydmyk over.

-Valget av en kristen friskole falt helt naturlig for oss alle, da de kristne grunnverdiene har vært i bygda i flere generasjoner, og den offentlige skolen våre barn har gått på, også har vært bygget på de verdiene. Det har gjort at det er noe som er kjært for oss foreldre og barn, avslutter Gundersen.

STABEN: Rektor Odd-Harald Fagerli presenterer staben for elevene og foreldrene. Fra venstre: Rektor Odd-Harald Fagerli, assistent Berit Larsen, lærerne Kjersti Mathisen Kjær, Irene Lyngstad, Cathrine Joramo Solbakken, Karoline Vangen Myrvoll, Vibeke Fagerli og Oda Skarderud Foto: Trond Are Pedersen
ÅPNET DØRENE: Indre Kåfjord barne- og ungdomsskole Foto: Trond Are Pedersen
STYRELEDER: Hanne Gundersen Foto: Trond Are Pedersen
REKTOR Odd-Harald Fagerli. Foto: Trond Are Pedersen