Lederen for næringsutvalget i Lyngen, Bernt Olav Johansen (TPL), deler målet til ordfører Dan Håvard Johnsen.

– Vi skal ha en etappe av Arctic Race of Norway i Lyngen i løpet av denne valgperioden!

Entusiasme

Og Johansens visjon er en 169 kilometer lang etappe som strekker seg fra ytterst i Lord-Lenangen og til øverst i Skibotndalen, ved grensa til Finland.

– Tenk den etappen det ville blitt på TV. Å følge Lyngsalpan først fra vest mot øst, så krysse ved Kjosen og fortsette inn og så ut Storfjorden før man får en klatredel opp Skibotndalen, med canyon der og fjell og elv. Det ville være helt rått, slår Johansen fast entusiastisk.

Den deler han med flere i kommunen. Torsdag var mange samlet på Solhov og hørte på racets grunnlegger, Knut-Eirik Dybdal, som fortalte om hvordan Tour de Andørja ble til det internasjonale rittet det er i dag.

– Deres mål var å gi nordmenn noe annet enn OL på Lillehammer å snakke om. Nå må vårt mål være å komme opp med noe mer enn kampen Lyngen-TIL på Polleidet i 1984. Vi må våge å ha store visjoner.

– Uvurderlig

Målet nå er å få spredt entusiasmen til naboene i Kåfjord og Storfjord.

– Dette må være et felles prosjekt langs Lyngenfjorden. Her må vi dra sammen.

Han mener markedsverdien i en etappe i regionen er flere titalls millioner kroner.

– Den er helt uvurderlig. Men like viktig er det hva den gjør med selvfølelsen og stoltheta over å se sin egen kommune på TV. Derfor skal vi nå starte det politiske arbeidet med å forankre et samarbeid om en felles etappet.

To helikopter

Bernt Olav Johnansen tror ikke man har sett hvor stort ARoN er.

– Siden sykling ikke har tatt ordentlig av her nord, er det nok enda noen som ikke helt forstår størrelsen på dette. Men det sier jo litt at TV-produsenten vil ha med enda et helikopter i produksjonen for å kunne vise fram naturen og omgivelsene i enda større mon enn det de alt gjør. Og i så fall er det altså verdens nest største idrett som formidler dette. Dette er svært, og vi skal jobbe for å få det hit.

SKAL HA: Leder for Næringsutvalget i Lyngen, Bernt Olav Johansen, har som mål å samle kommunene langs Lyngen om en felles etappe.