Daglig leder Øyvind Nilsen stengte mandag dørene hos byggevareforretningen for godt.

Han må konstatere at konkursen har innhentet den 104 år gamle bedriften.

– Ja, vi er konkurs. Oppbudsbegjæringen ble sendt mandag og vi har valgt å stenge dørene, sier daglig leder Øyvind Nilsen.

Kroken på døra

Framtid i Nord skrev i mai at bedriften var til salgs. Den gang sa styreleder Knut Ivar Evensen at tiden var inne for salg. Den gang fryktet han ikke at butikken ville forsvinne, men et lite halvår senere er det kroken på døra.

Han begrunner det med dårlige driftsresultater over flere år.

– Vi har gått med rundt 1 million i underskudd til sammen for 2014 og 2015. Selv om omsetningen har vært bra, så har vi drevet for kreditors regning. Vi er satt i en gjeldssituasjon som er for tung å bære. Derfor har vi meldt oppbud, sier Nilsen.

3,5 årsverk

Da Nilsen stegnte dørene mandag var det 3,5 årsverk tilknyttet bedriften på Skjervøy.

– Vi har sagt opp folk underveis for å prøve å redde dette, men det har ikke hjulpet. Vi klarer ikke å hente oss inn, sier Nilsen.

Omsetningen så langt i 2016 er på 13,8 millioner.

– Den har vært grei, selv om vi gjerne skulle sett den høyere. Men det hadde ikke hjulpet på. Det måtte ha vært ganske mye mer for å hjelpe på situasjonen.

Jobbet på spreng

I mai var styreleder Knut Ivar Evensen ute i Framtid i Nord og sa at det gikk mot salg av bedriften. Men det har ikke gått.

– Man har ikke fått solgt, nei. Vilkårene for potensielle kjøpere ble for dårlige, sier Nilsen.

– Hva er sjansene for at det igjen blir drift i lokalene her?

– Det er ingenting nå som tilsier videre drift. På nåværende tidspunkt kan jeg ikke si noe om det.

– Men er det håp om videre drift en gang i fremtiden?

– Det kan det godt være, sier Nilsen, som sier de har jobbet hardt for å få ordnet opp i alt før konkursen var et faktum.

– Vi har jobbet på spreng de siste ukene for at folk som har betalt for varer skal få dem utlevert. Hvis det er noen som har glemt av, så beklager jeg det, sier Nilsen.

Starten: Slik så Ivar Oppsal Evensens aller første butikk ut, da I.Evensen AS åpnet dørene for 104 år siden.Arkivfoto