Den nedleggingstruede skolen på Arnøya var foreslått videreført av rådmannen som en 1-7-skole og et enstemmig kommunestyre gikk for det.

– Vi er kjempeglad for at rådmannen hadde den innstillingen hun hadde og at innstillingen gikk igjennom uten problemer, sier Dag Hugo Lorentzen (Sp).

Frykter for skolen

Han var en av tre foreldre som i Framtid i Nord tidligere i oktober sto fram som forkjempere for å beholde skolen. Nå er den kampen vunnet.

– Ja, vi fryktet jo at hele skolen skulle bli lagt ned. Så jeg er veldig fornøyd med at vi har berget skolen nå, sier Lorentzen til Framtid i Nord.

Senterpartiet og Torgeir Johnsen la sågar inn forslag om at også ungdomstrinnet skulle få tilbud på Arnøyhamn og at elevenes og foresattes ønsker skulle være avgjørende for hvor elevene skulle gå på skole. Det forslaget fikk Senterpartiets fire stemmer, Frps to stemmer samt Kystpartiets Kurt Michalsens stemme.

– Det er klart at vi helst hadde ønsket en 1-10-skole i Arnøyhamn. Men vi får gjøre det beste ut av det, sier Dag Hugo Lorentzen.

Rasfarlig område

Kurt Michalsen pekte på den rasfarlige strekningen mellom Arnøyhamn og Lauksundskaret – som blir pendlervei for ungdomsskoleelevene som bor på Arnøyhamn-siden av rasområdet.

– Vi vil helst slippe å sende elever gjennom et rasfarlig område. Det er en belastning for elevene, sa Michalsen, som utfordret ordfører Ørjan Albrigtsen på skredsikringen av området.

– Nå må du sette makt bak kravet om å få rassikringen på plass.

700 mill.

Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF/Kp) har tidligere gitt uttrykk for at skolesaken på Arnøya er vanskelig. Han stemte for rådmannens innstilling om en 1-7-skole i Arnøyhamn.

– Det er viktig med forutsigbarhet for skolen. Det er et klart signal til rådmannen at vi er et sterkt flertall som ønsker skolen videre, sa Albrigtsen.

Ordføreren tok opp hansken fra Kurt Michalsen vedrørende skredsikring av Singla.

– Det er mange som har gjort en god jobb før meg – blant annet tidligere ordfører Torgeir Johnsen – for å beholde Singla på førsteplass på fylkeskommunens prioriteringsliste. Men en skredsikring koster 700 millioner kroner og det er utfordringen. Det er ikke lett å finne penger til å finansiere skredsikringen, sier Albrigtsen.

Skolesaken skulle egentlig avgjøres før ferien, men da valgte kommunestyret å utsette saken.

FORTSATT DRIFT: Skolen i Arnøyhamn får et videre liv etter kommunestyrevedtaket onsdag. Foto: Torbjørn O. Karlsen