Det er Torbjørn Johansen og samboeren Susanne Katrine Gerhardsen som har tatt over driften av butikken som stengte dørene i slutten av juli i år. De har akkurat flyttet fra Tromsø for å satse på butikkdrift i Oksfjordhamn. Susanne er fra Lofoten, mens Torbjørn er opprinnelig fra Tromsø. Faren til Torbjørn er fra Oksfjordhamn, så noe tilhørighet har de.

Gleder seg

De har begge høye forhåpninger til åpningen og ser frem til videre drift av butikken. Begge to har fra tidligere lang erfaring fra butikk i Tromsø og Lofoten, og brenner for butikkdrift.

-Vi liker å utfordre oss selv. Sier Torbjørn og forteller videre at det alltid har vært en liten drøm å eie og drive noe eget.

Til å begynne med kommer de til å fortsette driften som tidligere, men har allerede planer

-Vi har noen lure tanker i bakhodet som vi jobber med, men det er for tidlig i planleggingen å fortelle noe om. Sier Torbjørn og hinter åpenlyst om at noen krumspring vil det bli.

Det vil bli mye arbeid fremover, men det er begge helt klare for. Lange veien til jobb blir det heller ikke, siden de bor i en leilighet i andre etasje av butikkbygget, så lange dager er ikke et problem forteller de. I løpet av neste uke vil mesteparten av vareleveransene komme, så da får de virkelig en kickstart i å oppleve hvordan det er å drifte en butikk for seg selv.

Ønsker at det skal være en møteplass

De har ønsker om at butikken skal fortsette å være en møteplass for hele bygda og skal ha åpningstider som folk kan leve med. Den lille kafeavdelingen i butikken vil også fortsette som før. De er overbevist om at det er liv laga for videre drift av butikk i bygda.

-Det har jo alltid vært butikk her. Hvorfor skal det plutselig ikke være en plass for nærbutikken nå?