Ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) uttrykte forbauselse over frammøtet da rundt 30 personer mandag kveld var til stede på informasjonsmøtet om rekreasjons- og næringsløyper.

- Lyngen kommune ønsker innspill innen 15. november. Jeg har ambisjoner om at vi innen 1. februar neste år kan fatte vedtak, sier Johnsen.

Et alternativ er å innføre en toårig prøveperiode med påfølgende evaluering.

Blant de frammøte i salen var de fleste synspunkter om scooterkjøring representert.

- Jeg er positivt innstilt til å legge til rette for scooterkjøring, men slett ikke samtlige i kommunestyret er enig i det synspunktet, forteller ordfører Johnsen.

Myknet opp

Skogbrukssjef Elisabeth Torstad opplyser at Motorferdselsloven i fjor ble myknet opp, slik at kommunene har større muligheter til å etablere løyper.

- Fortsatt er det et krav at tillatelse må innhentes fra den enkelte grunneier. Konsekvensutredning må foretas. Eventuelle nye løyper sendes ut på høring før vedtak fattes, sier Torstad.

Administrasjonen jobber med å få på plass ei sammenhengende løype fra Lyngseidet via Lenangsøyra til Nord-Lenangen. Deler av traseen ligger innenfor Lyngsalpan landskapsvernområde.

- Vi legger ikke opp til frisipp for næringsløyper. Vi ønsker at flere aktører ser på felles løsninger. Vi vil også vurdere å stenge løyper i perioder av vinteren, forteller Dan-Håvard Johnsen.

Forutsigbarhet

Inge Storsteinnes mener tiårig avtale med grunneier om scooterløype er et minimum for å skape forutsigbarhet for turistnæringen.

Oddmund Iversen ønsker at grunneier får noen ”gulrøtter” for å tillate scooterløype på eiendommen. Han trakk fram eksempler på hvordan scooteren skaper trivsel i bygdene.

Mikal Nerberg ba om synspunkter på hvordan få kontroll på ulovlig scooterkjøring. Ordfører Johnsen kommenterte at han i løpet av de ti siste årene har registrert i nedgang kjøring utenfor løypenettet.

Leder Odd Petter Eide i Lyngsalpan Scooterforening oppfordrer både medlemmene og andre til å kjøre lovlig. Foreningen har ikke politimyndighet.

KRAV: Skogbrukssjef Elisabeth Torstad må forholde seg til flere lovfestede krav før ei løype kan godkjennes.