Barnehagen overtar rundt 1. august samme år paviljongen.

Kommunestyret i Lyngen økte på juni-møtet rammen til 84 millioner kroner. Siste anbudsdokument ble torsdag mottatt. Tallene skal kontrolleres før byggekomiteen avgjør hvilke bedrifter som tildeles jobben.

- Vi skal holde oss innenfor vedtatt ramme, forsikrer prosjektleder Reidun Haaland i HR Prosjekt AS.

Framtid i Nord er kjent med at flere lokalpolitikere frykter at investeringen kan passere 100 millioner før anlegget tas i bruk i Sør-Lenangen. Skolen er dimensjonert for 60 elever.

Intern diskusjon

Reidun Haaland har ikke lyst til å kommentere om et eller flere anbud er på over 84 millioner.

- Vi er tidlig i prosessen. Vi jobber for å holde rammen, og ønsker ikke å be kommunestyret om tilleggsbevilgning. Vi ser imidlertid at det kan bli vanskelig å klare seg med beløpet. Vi vil først diskutere strategien internt før vi går ut med detaljer.

Haaland opplyser at tre firma har levert anbud som hovedentreprenør. Tre sideentreprenører har gitt anbud på ventilasjon, to på rørlegging og bare en på elektro.

- Jeg er fornøyd med antall aktuelle hovedentreprenører. Det er derimot skuffende med bare en på elektro og vi skulle gjerne hatt noen flere på rørlegging, forteller Reidun Haaland i HR Prosjekt AS.

Brakkerigg

Ungdomstrinnet ved Lenangen skole har siden skolestart i slutten av august hatt undervisningen i en brakkerigg like ved den tidligere skolen. 1.-7. klasse disponerer Paviljongen nærmest vegg i vegg med brakkene.

Skolen fra tidlig på 1970-tallet ble i høst jevnt med jorda. Tomta er slettet og klar for ny skole.

Byggekomiteen kan i beste fall bestemme seg for entreprenør før jul. Hvis kontraktsbeløpet holder seg innenfor rammen, er det normalt ikke nødvendig med ny runde i kommunestyret.

Byggestart på nyåret

I følge fremdriftsplanen blir det byggestart for nyskolen i medio januar.

Byggetida er satt til et år. Ambisjonene er at grunnskolen rundt påsketider 2018 tar i bruk helt nye lokaler.

Deretter starter ombygging av Paviljongen fra skole til barnehage. Investeringen er på fem millioner. Barnehagen har 20 plasser og står klar i august 2018.

- Jeg mener det bør gå greit å følge tidsplanen for overlevering, sier Reidun Haaland i HR Prosjekt AS.

- Vi skal holde oss innenfor vedtatt ramme, forsikrer prosjektleder Reidun Haaland i HR Prosjekt AS. Foto: Arne Teigen