Tour de Reisa som skulle vært arrangert forrige helg, måtte flyttes grunnet snømangel. Det ble da bestemt at skiskytter-rennet som skulle avholdes søndag denne helga kunne flyttes til lørdag, slik at man da fikk samkjørt begge rennene i løpet av en helg.

Karusellsrenn

-Lørdag formiddag vil det være karusellrenn, der alle skiskytterne i regionen er invitert til å delta, vi har klasser fra mini til seniorer, sier Martinsen.

Han er litt usikker på hvor mange som deltar i senior-klassen, men resten av klassene er det godt med deltagere, og han regner med at det rundt 70 deltagere på lørdagen.

Godt miljø

Martinsen kan fortelle at skiskyttermiljøet i Nordreisa er veldig bra for tiden.

- Vi  har nesten like mange skiskyttere som langrennsløpere i klubben, og flere av skiskytterne våre i klubben går også langrenn i flere løp.

Tidligere i uken, under mildværet, var arrangørene redde for at de måtte utsette rennet nok en uke.

– På tirsdag var vi skeptiske til hvordan det skulle gå, men siden det er meldt mer snø er det mye som skal til for at vi ikke får gjennomført rennet denne helga.

Nytt hus

– Nå kan tilskuerne endelig gå inn og varme seg med litt når det er femten minus under renn, sier Martinsen og fortsetter med at de gleder seg til å vise fram det nye skihuset som blir tatt i bruk for første gang under et renn på lørdag, sier Martinsen.

Martinsen er glad for de har mange frivillige med på laget denne helga.

– Uten hjelpen vi får fra frivillige og foreldrene til utøverne, hadde vi ikke klart å gjennomføre et slikt renn, man trenger jo folk på standplass, målgang blant annet, så vi er veldig takknemlig for alle som stiller opp og hjelper til, avslutter Martinsen.

Arrangørene er sikre på at det blir gode forhold under helgas renn
Martinsen sier de gleder seg til å ta i bruk skihuset for første gang