I tirsdagens kommunestyremøte i Nordreisa vedtok politikerne budsjettet for 2017 og økonomiplanen fram til 2020.

Siden man gjorde store kutt i 2016, tar man ikke ned veldig mye på drifta og det er foreløpig ikke vedtatt å kutte noen årsverk i det kommende året.

Ordfører Øyvind Evanger tror budsjettet de har vedtatt er realistisk.

- Men det er fremdeles stramt, det er jo ikke sånn at vi vasser i penger i kommune-Norge, sier han.

Satser på skole

Han er spesielt fornøyd med at de har tilført en halv million til oppvekst og kultur som blant annet skal være med på å øke rammetimetallet for femte klassetrinn.

- Vi ønsket å bli kvitt denne fridagen femteklassingene har, og vi tror det er riktig satsing i lys av skoleresultatene man har sett de siste årene, sier han.

Ellers er ordføreren fornøyd med tilføringen på en million til helse og omsorg for å få i gang et avlastningstilbud på Lillebo.

Kommunestyret har også vedtatt å bruke en million kroner på ombygging av Oksfjord skole, og planen er at man skal flytte skole og barnehage tilbake til bygget.

Ut av ROBEK

Slik det ser ut nå skal kommunen klare å tilbakebetale det de skal i 2016, og dermed gjenstår 4.8 millioner i 2017 før kommunen offisielt er ute av ROBEK. Dette er det tatt høyde for i budsjettet, ifølge ordføreren, som tror dette er et realistisk mål.

- Jeg mener vi skal klare å være ute av ROBEK når 2017 er gått. Med 3.9 millioner i disposisjonsfond er det også tatt høyde for litt uforutsette utgifter, sier han.