3. juledag ble landpostbudet på Skibotn ranet på postkontoret. En person tok seg inn i distribusjonskontoret på morgenen og brukte pistol for å true til seg penger.

I romjula ble en mann i 20-årene pågrepet og siktet for ranet, men vedkommende ble senere løslatt. Politiet hadde ikke nok bevis mot ham til å holde ham varetektsfengslet.

Ingvild Koht Furnes ved Lyngen lensmannskontor i Skibotn sier at saken har høy prioritet.

– Vi har satt av store ressurser til denne saken og jobber for fullt med etterforskningen, sier Furnes til Framtid i Nord.

Kun én i søkelyset

Mannen som ble pågrepet i romjula har fortsatt status som siktet.

– Har man noen andre i søkelyset bortsett fra den ene siktede?

– Nei, vi har kun én person som har en rolle i saken utover fornærmede og det vi har av vitner, sier Furnes.

– Har siktede benektet all befatning med saken?

– Vi ønsker ikke å si noe om hvordan siktede stiller seg til siktelsen, sier Furnes.

Flere vitner

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som har sett eller hørt noe i tidsrommet før, under og like etter postranet 3. juledag. Politiet vil sågar også høre fra folk som ikke har sett noe også.

– Jeg tror nok at mange kvier seg for å si at de har vært i området. Det er nok noen som mener at de ikke har sett noe og som derfor ikke tar kontakt med oss. Men det er kjempeviktig at også de som ikke har sett noe i det aktuelle tidsrommet fra 07.00 til 08.15 ransdagen tar kontakt med politiet. Så får vi ta vurderingen på hva som er relevant og hva som ikke er det. Opplysningene kan være viktige for å danne en tidslinje, sier Furnes.

Avhør

Politiet er spesielt interessert i å kartlegge bevegelser i området Skibotn sentrum, inkludert sideveier og den gamle hovedveien.

– Har man funnet ransutbyttet, eller deler av det?

– Det vil vi ikke si noe om nå.

Politiet skal fortsatt avhøre flere vitner i saken.

– Vi har sikret spor og gjennomført en rekke avhør. Og vi skal gjøre nye avhør også – slik at vi får belyst saken best mulig, sier Furnes, som ikke ønsker å si om siktede har vært inne til nye avhør de siste dagene.

MYE RESSURSER: Politiførstebetjent Ingvild Koht Furnes sier ranssaken har høy prioritet.