I en årrekke har Nils Benjaminsen jobbet som vaktmester på Sonjatun – faktisk helt siden 1976, men nå skal han pensjonere seg. Mandag mottok han Ugleprisen fra rådmann Anne Marie Gaino i kantina på Sonjatun. Når Benjaminsen kom til kantina, ble han møtt med stor applaus fra de som møtte opp på prisutdelinga. Han visste ingenting, men det gjorde derimot alle de andre oppmøtte.

– Han ante ingenting først, men vi hadde røpt litt på forhånd til de andre. Jeg synes det var artig at han ble så overrasket og ikke ante noe, også klappet alle da han kom, sier rådmann Anne-Marie Gaino i Nordreisa kommune.

Alltid blid og hjelpsom

Den trofaste vaktmesteren blir beskrevet som en lojal, flink og hjelpsom mann.

– Han har jobbet i kommunen siden 1976. Nils er alltid blid og hjelpsom, serviceinnstilt og lojal. Han er et JA-menneske som alltid stiller opp for andre, og mange av forslagsstillerne synes han bør bli hedret for lang og tro tjeneste, sa Anne-Marie Gaino i sin tale til Ugleprisvinneren.

Et forbilde for ansatte

– Nils er tilgjengelig til alle døgnets tider. Han er rik på kompetanse, hyggelig og grei og sier aldri nei. Nils er et forbilde for alle ansatte i Nordreisa kommune, sier Gaino.

Nordreisa kommune mener Benjaminsen fortjener all ære han kan få for sin innsats.

– Han er en flott og lojal fyr – en helt topp fyr! Han fortjener all ære, for han bidrar til at julene går rundt her på Sonjatun, sier rådmannen.

41 år som vaktmester

BYGGDRIFT: Jon Arne Jensen, leder for byggdrift i Nordreisa kommune, sammen med ugleprisvinner Nils Benjaminsen.

Flere holdt tale for Benjaminsen, blant annet leder for byggdrift, Jon Arne Jensen.

– Nils har vært her i 41 år. Du har vært her lenger enn selve Sonjatun, for bygginga ble satt i gang i 1974 og varte i tre år. Men aller først måtte de to viktigste ansatte på plass; nemlig oversykepleieren og vaktmesteren. Vaktmesteren var han Nils, sier Jensen.

– Han er arbeidsvillig og kreativ, rykket ut når det var behov, til og med på julaften, legger Jensen til.

Vil ikke slutte

Benjaminsen setter pris på oppmerksomheten, men forteller at han egentlig ikke er helt klar for pensjonisttilværelsen

– Jeg har egentlig ikke lyst å slutte, men jeg må det for å ikke miste pensjon. Jeg trives godt her – det har vært kjempeflott! sier Nils Benjaminsen til Framtid i Nord.

KAKE: Benjaminsen åpnet marsipankaka som var dekorert med vaktmestere.