Om koret ikke finner en erstatter snart, kan det spøke for konserter i nærmeste framtid.

Leder for Mollis Anne-Marie Gaino forteller at de allerede har vært i kontakt med flere kandidater som kunne vært kvalifisert.

-Vi er fremdeles på dirigentjakt, og har hatt dialog med flere kvalifiserte personer som av en eller flere grunner ikke har hatt anledning til å ta oppdraget, forteller lederen og sier videre at kreves en del kompetanse av dirigenten.

Flyttet

-Dirigenten vår Silje Helland sluttet fordi hun flytter sørover, forteller Gaino

Dette er den andre dirigenten koret mister på grunn av flytting. Tidligere dirigent Audun Skog som var med koret i seks år, tok farvel med koret når han flyttet til Tromsø.

Motgang

Dirigentmangel er ikke den eneste utfordringen koret har hatt de siste årene. Framtid i Nord har tidligere skrevet at Mollis har hatt utfordringer med å rettferdiggjøre konserter på Halti kultursal på grunn av økonomiske grunner.

-Vi må ofte leie musikere utenfra, og utgiftene kan bli store. Med såpass dyr leie, er det ikke ofte man ser seg i økonomisk stand til å bruke kultursalen, sa nestleder i Mollis, Svein-Arne Eide til framtid i Nord i november 2016 og fortsatte med å si at for og ikke ta økonomiske sjanser, burde de kanskje bruke samfunnshuset.

Jubileum

Mollis hadde i 2015 førti års jubileum, og holdt en fullsatt konsert på Halti kultursal, da under ledelse av Øystein Fredriksen som hadde hatt en pause på seks år.

Positiv

Hva koret skal gjøre videre er ikke klart enda, men de har ingen tanker om å legge ned eller avslutte koret.

-Vi har årsmøte på torsdag, så vi skal snakke om hva som skjer videre da, men vi har ingen tanker om å legge ned koret, sier Gaino om de umiddelbare planene videre.

-Om noen kunne tenke seg et slikt oppdrag, eller kjenner noen som kunne være interessert ville vi vært veldig takknemlig om de tok kontakt, forteller Anne-Marie og oppfordrer folk om å komme med tips.

Leder i Mollis Anne-Marie Gaino sier de ikke har hatt noen tanker om å legge ned koret. Foto: Johanne P. Elvestad