Organisatorisk nestleder i Kystpartiet sentralt, Ann-Birgith B. Wærnes fra Alta, mener lokallaget til Kystpartiet i Kvænangen må bestå – selv om lokallagsleder Jan Helge Jensen vil legge det ned og ta medlemmene over til Senterpartiet.

– Vi skjønner ikke hvorfor man på død og liv vil legge ned lokallaget. Hvis folk vil melde seg ut av Kystpartiet og inn i Sp, så står de fritt til å gjøre det. Men lokallaget skal bestå, sier Wærnes.

Vil ikke gå over

Hun sier at det er flere Kystparti-medlemmer i Kvænangen som slett ikke har noe ønske om å forlate partiet.

– Hvis Jan Helge Jensen får det som han vil, så har jo ikke disse personene et lokallag lenger. Det er ødeleggende for en organisasjon, sier Wærnes.

Hun mener det som er i ferd med å skje i Kvænangen nå er i strid med vedtektene i Kystpartiet.

– Vedtektene tilsier at det skal være to årsmøter som skal vedta nedleggelse. Det skal skje med to tredjedels flertall. her planlegger man å ha to årsmøter samme dag – ett ekstraordinært og et vanlig årsmøte. Det mener vi er vedtektsstridig, sier Kystpartiets organisatoriske nestleder.

Punkt og prikke

Jan Helge Jensen, lokallagsleder i Kystpartiet i Kvænangen, avviser at man ikke har fulgt partiets spilleregler.

– Vi har fulgt vedtektene til punkt og prikke. Vi mener den mest ryddige måten å gjøre det på er å legge ned lokallaget. Når det er gjort, kan jo de som ønsker det minuttet etter opprette lokallag på nytt igjen, sier Jensen.

– Det er kanskje ikke så enkelt å starte opp på nytt?

– Nei, det kan jo være. Men vi mener uansett at dette er den mest ryddige måten å gjøre det på.

Årsmøte bestemmer

Jensen viser til at det årsmøtet ble annonsert 12 desember og at det ikke står noe sted at man ikke kan ha to årsmøter samme dag.

– Vedtektene sier at nedleggelse må gjøres på to påfølgende årsmøter. Men vi står fritt til å bestemme hvor lang tid det skal gå mellom årsmøtene, mener Jensen.

– Hva hvis man ikke får to tredjedels flertall for å legge ned?

– Nei, da legger vi ikke ned. Det er årsmøtet som bestemmer. Men det vil uansett gå medlemmer ut av Kystpartiet og inn i Sp, slår Jensen fast.

FiN-LEDER: På tide å legge ned