Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum er i skrivende stund på vei til Kvænangen for å overvære oppstarten av lokallaget i Kvænangen.

- Det er veldig hyggelig når man får nye medlemmer i partiet, og det at man får fem kommunestyrerepresentanter er ikke hverdagskost, sier han om hvorfor han tar turen til Kvænangen.

Bedre lag

Partilederen forteller at på møtet skal de diskutere lokale utfordringer, samt hvordan man skal klare å få mest mulig verdiskapning ut av de ressursene man har i Kvænangen.

Ifølge han betyr det mye for partiet å få et lokallag i Kvænangen. Nye folk betyr nye ideer og nye innspill.

- Politikk handler om mennesker. Med nye medlemmer og engasjerte mennesker kommer vi til å bli et bedre lag, sier han.

Som rikspolitiker er Vedum opptatt av å reise rundt for å treffe folk, og han sier at i møtet med folk kommer det fram flere nyanser enn om han skulle lest en e-post eller en rapport. Tydeligere tale, rett og slett.

- Det er både viktig og nyttig for meg å kunne reise litt rundt og diskutere ting på denne måten, sier han.

- Man har jo mange av de samme problemstillingene, nesten uansett hvor man er, og er opptatt av mange av de samme tingene, legger han til.

Mange felles saker

Partilederen er opptatt av å føre en politikk for hele Norge, ikke bare for Oslo sentrum, og sier at det er nettopp det at man har så mange forskjellige samfunn som gjør Norge så fantastisk. Det er nemlig ikke bare distriktene som taper på sentralisering.

- Også midt i Oslo skaper sentraliseringen utfordringer, blant annet med tanke på boligpriser, sier han.

Det har blitt sagt at Senterpartiet og Kystpartiet på mange møter er like og fører lik politikk i mange saker, noe Vedum er enig i.

- Vi har mange felles saker, men samtidig har Senterpartiet en lengre historie og tradisjon, og er et sterkere parti, sier han.

Partiet blir et middel for å få gjennomslag for saker, sier han.

- Dermed øker sjansen for å få gjennomslag for disse verdiene, sier han.