Troms Frp vedtok nemlig en resolusjon på fylkesårsmøtet siste helga i januar som slår fast at det må bygges ny bru over Skattørsundet på fylkesvei 866.

Gruppeleder for Frp på Skjervøy, Vidar Langeland, er klar på at brua ikke holder mål i 2017.

- Den er bygd for en annen tid - og i en annen tid. Det var 12 biler på Skjervøy når brua ble åpnet i 1972. Nå er det et helt annet trafikkgrunnlag og har gått ut på dato for lenge siden, sier Langeland.

Partikollega på Skjervøy, Paul Stabell, tok opp saken i fjor høst. Da var han klar på at brua var falleferdig og måtte skiftes ut.

Stadig vekk kø

I resolusjonen slår man fast at brua har ett felt og at den ikke er dimensjonert for trafikken - spesielt tungtrafikken til og fra lakseindustrien på Skjervøy.

"Betongbrua har mange og tydelige alderstegn etter 45 år med vær, vind og slitasje fra stadig økende trafikk".

- Hadde brua stått i Tromsø, hadde den vært skiftet ut for lenge siden, sier Langeland, og fortsetter:

- På det verste går det 30 vogntog i døgnet over brua. Det oppstår stadig vekk kø og farlige situasjoner på grunn av den smale veibanen. Det er for eksempel ikke alle utlendingene som vet hvor smal brua er. Da blir det feilberegninger og mye rygging, sier Langeland.

Ikke behagelig

Selv kjører han mye på fylkesvei 866.

- Jeg har blitt så gammel at jeg tar meg god tid. Jeg stopper heller for tidlig enn for sent. Men jeg ser ofte at det oppstår farlige situasjoner - spesielt på vinterstid. Det er ikke behagelig å stå på møteplassen midt på brua når vvogntogene dundrer forbi.

Langeland tror imidlertid det er mest realistisk å få bygget en ny bru hvis man får omgjort fylkesvei 866 til riksvei.

- Det er helt klart en forutsetning for at vi skal få en ny bru. Det er jo bare å se hvor mange meter fylkeskommunen hadde til asfalt i Nord-Troms for å skjønne at fylket ikke har råd til dette, sier Langeland.

Positive signaler

Resolusjonen oversendes nå fylkestingsgruppa. Der er John Karlsen gruppeleder.

Karlsen sier ny bru over Skattørsundet er viktig, men at de samtidig ser utfordringen med at den ikke foreløpig ligger på noen prioritert liste.

- Her snakker vi ikke bare om noen millioner. Jeg vet ikke hva det kan koste, men det er snakk om store summer, sier han.

Også han sier sjansen for å få utbedret brua er større dersom veien blir tilbakeført til staten. Dette er noe de har jobbet mye med i partiet, og da de tok det opp med samferdselsministeren fikk de signaler om at dette var noe departementet og regjeringen var villig til å vurdere.

Da saken ble tatt opp i fylkestinget for rundt et år siden møtte Frp imidlertid motstand. Posisjonen mente fylket skulle beholde de oppgavene man hadde, samt at pengene kom fra staten uavhengig av om det var fylkesvei eller riksvei.

- Det er vi dypt uenige i, og har mange som støtter oss i det, sier Karlsen.

Går over fylkestinget

Siden samferdselsdepartementet og ministeren allerede har uttrykt muligheten for at de kan ta tilbake veien, håper Karlsen at man kan gå utenom fylkestinget. Derfor jobber de nå direkte mot departementet.

- Dette er en sak vi prøver å holde varm, og vi får se når NTP kommer til sommeren om det står noe der. Ellers er det landsmøte i partiet før den tid, og da er dette noe av det vi kommer til å ta opp, sier han.

Karlsen viser til det store etterslepet på fylkesveiene i Troms, og sier at dersom 866 skal forbli fylkets ansvar vil Skjervøybrua måtte konkurrere mot mange andre prosjekter.

- På riksveiene har man ikke det samme etterslepet, og riksveiene blir dessuten prioritert høyere. Slik er det bare, det er større sjanse for å få utbedret veien dersom det er riksvei, sier han.

Vidar Langeland (Frp) Foto: Torbjørn O. Karlsen