Nordreisa kommune skal derfor søke Kommunal- og moderniseringsdepartementet om å også få skilte på samisk og kvensk.

– Jeg synes det er helt fantastisk at vi hadde et enstemmig kommunestyre som gikk inn for dette, sier ordfører Øyvind Evanger (Ap) i Nordreisa kommune.

Saken har også tidligere vært utredet og til behandling i kommunestyret. I 2009 var det en sak i kommunestyret for behandling om skilting på norsk og kvensk. Men forslaget ble da nedstemt fordi kommunestyret i tillegg ønsket skilting på samisk.

– Dette er en sak som har pågått en stund og vært tatt opp i kommunestyret tidligere, men da med bare norsk og kvensk. Jeg synes det er veldig bra at vi fikk vedtatt trespråklig skilting, sier han.

Kan ta tid

Likevel betyr det ikke at et trespråklig kommuneskilt vil være på plass med det første.

– Dette kan ta litt tid, men vi er i gang med prosessen og det er det viktigste, sier ordføreren. Han forklarer at saken må behandles videre i forhold til blant annet skrivemåte på navnene. Når skrivemåte er bestemt, vil saken bli videre sendt til behandling i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Rekkefølgen på kommuneskiltet skal være norsk, samisk og kvensk.

– Dette er røttene våre. Nordmenn, kvener og samer har bodd sammen i mange år, og det er viktig å ta vare på språket og synliggjøre at vi er der tre stammers møte er, sier Evanger.