Nå kan publikum stemme fram hvem de mener er den beste bedriften i Nordreisa av Yttregaard Reklame AS, OK BedriftsConsult AS og Elektroinstallatør Nils-Roald Nilsen AS. Disse tre topper den foreløpige lista til Nordreisa kommune og Nordreisa næringsforening, men hvem som vinner, er det opp til folket å avgjøre.

Dette er andre året beste bedrift blir kåret.

Tore Yttregaard og kona Jorunn Yttregaard driver firmaet Yttregaard Reklame AS sammen. Firmaet holder til på Halti næringshage i sentrum av Storslett.

– Jeg ble forfær da jeg så at vi ligger øverst på lista. Vi har hatt et bedre resultat de to siste årene, men vi hadde ikke forventet å stå i ledelsen, sier daglig leder Tore Yttregaard til Framtid i Nord.

– Det er kjempeartig å bli nominert! sier Jorun Yttregaard.

Yttregaard reklame tilbyr tekstiltrykk, skilt og dekor (feks. folie til skilt og biler), ID-kort, trykk og kopi, samt profileringsartikler.

Hoppet i det

Tore Yttregaard startet firmaet i 1988. Da drev han det ved siden av annen jobb, fram til han satset for fullt i 1997.

– Jeg har holdt på i mange år nå. Jeg hoppet rett fra handelsskolen til yrkeslivet som 15-åring, uten noen formell utdannelse, så jeg har tatt den tunge veien og lært alt fra bunnen. Det er en metode jeg både har prøvd og feilet i, forteller han.

– Dersom jeg hadde hatt utdannelse, hadde jeg nok ikke trengt så lang tid på å lære. Jeg har kanskje fått noen særegenheter å gjøre ting på som tar ekstra lang tid, men kanskje har jeg også lært meg noen andre snarveier.

I 2001 startet kona Jorunn Yttregaard i bedriften, og i 2007 gikk firmaet fra å være et enkeltmannsforetak til å bli et AS.

– Jeg begynte i 2001 i 40 prosent stilling, og senere fulltid i 2007, sier hun hun.

– Jeg er sjefen på jobb og Jorunn er sjefen hjemme, spøker Tore Yttregaard.

– Nisjemarked og nisjebedrift

Yttregaard mener det er to viktige poeng for å lykkes som bedrift i Nordreisa.

– For det første må en stikke fingeren i jorda og tilpasse seg det begrensede markedet vi har her. Og det andre som er viktig er service og kvalitet, sier han.

– Vi har et nisjemarked og vi er en nisjebedrift, legger han til.

De største konkurrentene for Yttregaard er firmaer i Tromsø, Alta og sist, men ikke minst; internett.

– Vi er alene nord for Lyngen og til Alta. De største konkurrentene er bedrifter i Alta og Tromsø, men ikke minst også internett.

Han er glad for at næringslivet i regionen ofte velger Nordreisafirmaet.

– Jeg synes næringslivet i hele Nord-Troms er utrolig flinke å bruke oss. Og jeg er stolt over å levere til store nasjonale aktører som holder til i regionen, sier Yttregaard.

Begrunnelsen for at Yttregard Reklame ligger på topp er at de er et lite, men svært profesjonelt selskap, og alltid er velvillig, samt nyttig for lag, foreninger og bedrifter.

Følg denne linken for å gi din stemme til bedriften du mener bør vinne.

Tore Yttregaard gikk rett ut i arbeidslivet uten formell utdanning. Det har kanskje bidratt til noen flere svinger på veien, men Yttregaard tror han også har lært seg noen ekstra snarveier. Foto: Siri Bergset Elvestad