Det var avholdt en kvalifisering på Nord-Troms videregående skole hvor to lag gikk videre til Elverum, fire elever fra Nordreisa gikk videre og to fra Skjervøy. Hele konkurransen foregikk på engelsk, og det var flere kategorier.

Fra Elverum kunne elevene kvalifisere seg videre til Athen, Hanoi eller Cape Town.

Stolte Lærere

Geraldine Nolen er en av lærerne som var med elevene til Elverum og forteller det gikk veldig bra.

- Det gikk over all forventing, det var to lag som dro ned hvor det ene laget kom på andre plass og det andre laget kom på syvende plass, og begge gikk videre til neste runde, forteller Nolan og sier de er veldig stolt over at begge lagene som deltok kvalifiserte seg til neste runde.

Nolan kan fortelle at elevene som deltok er ganske trøtte etter konkurransen, men har inntrykk av at de blitt motivert til å studere mer, og ønsker seg videre til hoved finalen som arrangeres ved Yale University.

- Begge lag kvalifiserte seg til neste runde, så nå er vi nødt til å samle inn penger, sier Nolen.

Fornøyde elever

Solveig Fjellstad var en av deltakerne fra Nord-Troms videregående skole, og sier de er veldig fornøyde med resultatene.

- Vi er veldig fornøyde og overrasket. Vi trodde ikke vi skulle gjøre det så bra som vi gjorde, sier Fjellstad.

Selv om noen grener var lettere enn de hadde forespeilet, var det fremdeles spørsmål de hadde problemer med.

- Det var en quiz som var vanskeligere enn det vi trodde, den var overaskende vanskelig. Vi gjorde det veldig bra i en annen quiz, med litt enklere spørsmål, hvor vi fikk diskutert før vi svarte og fikk svaret med en gang vi hadde svart.

Deltakerne får selv bestemme om de vil videre til Athen, Hanoi eller Cape Town, og Fjellstad forteller at de ikke er helt enige om hvor de skal, men sier at det blir enten Hanoi eller Cape Town.

Viktig for elevene

Anne Inger Lilleng, avdelingsleder ved Nord-Troms videregående skole har tidligere sagt til Framtid i Nord at det er viktig at elevene får anledning til å delta på slike konkurranser.

- Elevene får knyttet kontakter og oppdager at det er kult å være flink. Det er noe de viser til andre elever også. Gjennom slike konkurranser bygges det opp en holdning om at en kan være best selv om en er fra en liten plass, sier Lilleng

Motivasjon

Ann Kristin Korsfur, daglig leder ved Henriksen Gjestestue mener det er kjempeviktig for Nord-Troms videregående skole at de kan sende elever på slike konkurranser, og at næringslivet kan bidra til å sende elevene videre.

- Det er kjempeviktig for skolen og framtiden til skolen. Det vil være en kjempemotivasjon for elever og kunne være med på slike konkurranser, forteller Korsfur og sier at slike konkurranser kan være med på å bidra til rekruteringen til Nord-Troms videregående skole, at elevene vet at de kan være med noe annerledes.

Hun vil på onsdag sammen med flere lærere delta på frokostmøte på Halti og informere næringslivet om World Scholar`s Cup.

- Det koster å være med videre, det er viktig at vi bidrar slik at dette lar seg gjennomføre, sier Korsfur.