- Mange av ungjentene er bedre enn jeg trodde. Tydelig å se at de spiller fotball sammen med gutter på fritida. De turte å drible av eldre medspillere og gikk til i duellene.

Han samlet sist helg stallen til to økter i Lyngenhallen. Han er godt fornøyd med hvordan jentene stod fram. Flere av disse ble i fjor kretsmester i jenter 15-årsklasssen.

Furuflatens lag i 2. divisjon Troms og Finnmark består kommende sesong av flere spillere fra Lyngen enn hva tilfellet har vært de siste årene. Flere Tromsø-bosatte spillere blir av ulike årsaker ikke med videre.

Generasjonsskifte

- Damelaget er i ferd med å gjennomføre et generasjonsskifte. Jeg tipper vi har med 5-6 unge spillere når vi om en drøy måned deltar i ei turnering i Finnmarkshallen. Kampene blir nyttig erfaring å ta med seg inn mot seriespillet.

- Hva er realistisk å forvente i serien?

- Vi sikter oss inn mot en plass midt på tabellen. Målet må være å plukke flere poeng enn i 2016.

- Hva betyr mange unge spillere i troppen?

- Vi ser at det har vært jobbet godt nedover i klassene. Furuflaten har om 2-3 sesonger et slagkraftig lag i 2. divisjon. Jeg regner med at prestasjonene i sommer vil svinge. De mer rutinerte jentene må vise seg fram, påpeker Ditlefsen.

Keeperen fortsetter

For Furuflaten er det av stor betydning at keeper Ingunn Stenersen går på en ny sesong.

- Samlinga sist helg bekreftet at vi har mye å bygge videre på. Mange lag vil slite med Furuflaten, forteller trener Stig Ditlefsen.

Furuflaten er i forslaget til terminliste satt opp med seriepremiere 22. april borte mot Tromsdalen.