Kommunestyret i Lyngen vedtok onsdag enstemmig at det lyses ut tre rekrutteringsstillinger innenfor helse og omsorg. De som ansettes, skal innen to år gå inn i ledige stillinger. Offentlig godkjente helsefagarbeidere ansettes.

Søkere under 25 år prioriteres. Det ansettes ikke noen over 30 år i stillingene. Lønnsutgiftene dekkes over ordinært budsjett.

Betingelsene for stillingene er utformet i en signert protokoll mellom Lyngen kommune som arbeidsgiver, Fagforbundet og sykepleierforbundet. Ordningen evalueres hvert halvår.

Fremtidsrettet

- En fremtidsrettet satsing, som er veldig positiv for Lyngen, uttalte Line P. Eidet i kommunestyret.

Hun er svært tilfreds med at kommunen gjør tiltak når arbeidsstokken blir eldre.

- Ei gladsak, er ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) sin beskrivelse under behandlingen av kompetansetiltak og opprettelse av rekrutteringsstillinger innenfor helse- og omsorgsetaten.

- Vi er ikke så flinke til å slå oss på brystet, men i dette tilfellet har både administrasjonen og levekårutvalget utført et veldig bra arbeid, fastslår Johnsen med stor tilfredshet.

900.000 kroner i stipender

Kommunestyret vedtok for årene 2018-2021 å innføre flere stipender med total kostnadsramme på 900.000 kroner.

To stipender hver på 100.000 kroner utdeles annet hvert år til fast ansatte, som tar videreutdanning innenfor felt Lyngen har behov for.

Samtidig opprettes flere stipender på 25.000 kroner.

Et partssammensatt utvalg foretar tildelingen av stipendene.

Lærlinger i helse og omsorg får 100 prosent lønn i det siste fjerde halvåret av lærlingtida.

Blir attraktive

Helse- og omsorgssjef Kjellaug Grønvoll understreker i saksutredningen betydningen av at Lyngen kommune får rekruttert unge arbeidstakere og klarer å beholde dem.

- Vi må gjøre oss attraktive og gi unge muligheter for å videreutvikle sin kompetanse, moe som blir med på å øke kvaliteten på fagmiljøet, skriver Kjellaug Grønvoll.