StorslettLAN i Nordreisa er et høydepunkt for mange barn og ungdommer i regionen.

– På LAN samler vi ungdom fra rundt omkring, holder konkurranser og skaper mye gøy! Man kan tenke at dette er usosialt, men det er det ikke, sier Sigvart Andersen, leder i StorslettLAN.

Allerede er det over åtti påmeldte barn og unge før helga, men det er fortsatt mulig å melde seg på.

– Vi regner med det blir enda flere påmeldinger, da mange ofte er i siste liten. Mange kommer som gjester, men kjøper til slutt plass for å spille selv. Vi har plass til nesten 120 personer, sier han.

Nulltoleranse for rus

Aldersgruppen som deltar er vanligvis gutter og jenter fra 8. klasse til siste året på videregående skole.

– Tidligere har aldersgrensen startet på 8. klasse, men de to til tre siste lanene har vi ikke hatt noen aldersgrense. Vi regner med at de voksne vet hvor barna er, sier han.

Andersen har vært leder for StorslettLAN i to år. Han forteller at rus ikke har vært et problem imens han har ledet lanet.

– Vi har et strengt regime på dette og har absolutt nulltoleranse for rus. Dersom noen er ruset, får vi vite det fort. Vi kjører regelmessige tester med promillemåler og har vakter over 18 år som passer på.

Alle er gira

Nå gleder lederen seg til årets store happening.

– Jeg gleder meg. Vi hadde et kickoff-møte sist uke og hele crewet mitt begynner å bli veldig gira på LAN. Vi er klare for årets store happening, sier han.

117 PERSONER: Storslett Lan har plass til nesten 120 personer, og allerede er det over 80 påmeldte. – Vi regner med det blir enda flere påmeldinger, da mange ofte er i siste liten, sier Sigvart Andersen, leder i Storslett Lan. Foto: Johanne P. Elvestad