Hollevik utvikler både lykter, ski og bindinger og den siste tiden har selskapets suksess virkelig skutt fart. Forrige uke deltok Hollevik og to andre norske skiprodusenter på ISPO i Tyskland, som er verdens største messe for vinterutstyr. Her ble det vist stor interesse for produktene hans.

- Det gikk vanvittig bra! Det ble stor suksess og store butikker som jeg ikke torde drømme om tok kontakt. Vi fikk avtale med Cristalp, en distributør i Frankrike, som nå satser for fullt på oss! De har nesten tømt meg for ski etter messen og nå er jeg stort sett utsolgt, forteller bergenseren.

Folk måtte le

Hollevik forteller at reaksjonene til de som så på skiene hans var et av høydepunktene.

- Da folk løftet på skiene og bare smilte og lo for at de var så lett – det var veldig gøy! Jeg blir litt stolt over å kunne oppleve å få en slik respons. Man har jo forhåpninger og drømmer at det skal gå bra på slike messer, men gikk langt over forventet.

Selges i hele Norge

Selskapet er i samtaler med en stor nettbutikk i alpene og fått på plass agenter i Østerrike og Italia. Et annet viktig møte som ble gjort i Tyskland, var med den sportsaktøren Gresvig. Nå er det klart at Moonlights lyktserie «BRIGHT AS DAY» vil kunne kjøpes i hos alle G-sport , G-Max- og Intersport-butikker fra høsten.

- Dette har veldig mye å si og vi ser på det som en bekreftelse på jobben vi har gjort. En stor enkeltkunde gir trygghet og mulighet til å øke produksjon.

Men til tross for at han nå er i kontakt med de store selskapene, så kan han ikke få skrytt nok av den lokale butikken Nordtro AS.

- De har vært med fra dag én og viset at de støtter og har tro på en lokal gründer

.

Mistet høysesongen

Han forteller at bedriften hans har aldri hatt nok kapital til å kjøpe nok varer, og at de tidligere år har vært utsolgt allerede i desember og dermed mistet høysesongen.

- Nå har vi snart på plass en trygg økonomi og god omsetning i selskapet. Det er et bevis på at man kan gjøre rare ting og faktisk lykkes. Jeg håper at andre som også brenner inne med gode ideer, skal få troen på at de kan.

Vil ha flere eiere

Nå forsøker han å få plass flere investorer på eiersiden i selskapet, og dermed skape en god og trygg arbeidsplass for flere enn han selv i Burfjord.

- En viktig del av image til bedriften er at vi er lokalisert her i Burfjord. Jeg brenner for å få det til her og vil ikke gi opp, så nå håper jeg å kunne ansette folk i 2,5 stillinger til. Derfor er 25 % av selskapet lagt ut i en emisjon i håp om å få inn fem millioner kroner. Allerede er det kommet inn fire millioner hos potensielle investorer. Den største er på halvannen million og den minste er på 50.000. Vi blir ekstra glad for hver person som tar kontakt og sier de vil hjelpe. avslutter han.

Bjarte Hollevik i Moonlaight Mountain Gear. FOTO: JAN ARILD HANSEN