Neste lørdag arrangeres Reisaskeid på vinterføre. Det er det foreninga Reisaskeid og Troms dølahestlag i samarbeid med Fokus Unghest og Kronebutikken ved Hilde Lund som står bak.

Klatring i snødunger

Skeid er tilrettelagt for at de norske hesterasene, altså lyngshest, fjording og dølahest. Dette er aller første gang det blir arrangert skeid på vinteren.

Under Reisaskeiden neste lørdag blir det både tømmekjøring, sledekjøring og ridning på vinterføre. I tillegg er det brøytet store snødunger som arrangørene håper å få integrert i skeiden.

– Forhåpentligvis får vi en del nysnø. Det kan bli veldig tøft å se hestene klatre i snødungene, forteller Birgit D. Nielsen.

Mye for publikum

Dette er ikke et arrangement kun for hesteinteresserte.

I tillegg til skeiden skal gruppa Jord opptre, i Sokkelvikhuset skal det bli vist et bildespill laget av Wenche Offerdal og i lavvoene blir det solgt varmmat.

Nielsen sier det er viktig å bygge identitet rundt de norske hesterasene.

– Skeid er en del av merkevarebyggingen til hesterasene. Våre hester er en Nordkalott-cocktail akkurat som folkene her, da må vi vise fram ferdighetene deres, sier Nielsen.

vise fram hestene: Nielsen sier det er viktig å få visst fram de unike egenskapene til de hardføre hestene vi har her oppe.

Får testet seg

Målet med Reisaskeid er å vise fram hestene og omdømmebygging for regionen.

Nielsen håper alle som har lyngshest, dølahest eller fjording melder seg på skeiden. Klassene er lagt opp til at både uerfarne og mer erfarne ryttere og hester skal få utfordringer på sitt nivå.

– Dette er også for at hestene skal få teste seg litt i konkurranse.