Det lukkede kommunestyremøtet hadde ledelsen av kommunen på agendaen. Ordfører Mevik er naturlig lite meddelsom om møtets innhold.

- Det går på ledelsen av kommunen, men saken er unntatt offentlighet og vi har på nåværende tidspunkt ikke noe mer konkret å komme med, sier Mevik, og fortsetter:

- Møtet har kommet i stand på bakgrunn av at kommunestyret tidligere har påpekt at det er utfordringer i ledelse av kommunen. Saken ble drøftet og løftes nå inn til formannskapet for videre oppfølging, sier Mevik.

I mindretall

Ordføreren er for tiden leder for mindretallet i kommunestyret etter at Høyre delvis har brutt samarbeidet med Ap om styringen av kommunen. Mevik understreker at saken i det lukkede møtet ikke har noe med den uoversiktlige politiske situasjonen i kommunen.

- Det er ikke en del av det, nei. Jeg følger uansett opp det som kommunestyret vedtar. Men klart: Det er mange ting som blir vanskeligere når man sitter i mindretall som ordfører, sier Mevik.

Tre timer

- Er disse ledelsesutfordringene noe som folk i Kvænangen vil merke i det daglige? Går det utover tjenestetilbudet?

- Nei, i det daglige så går ikke dette utover innbyggerne. Det er ikke sånn at folk ikke får tjenestene de har krav på grunnet dette. Men på lang sikt så kan jo dårlig ledelse få mange konsekvenser.

Ordføreren sier det ikke er noen dramatikk i det lukkede møtet, som varte i rundt tre timer.

- Nei, det er det ikke. Vi mener at vi har utfordringer med ledelse og da er det bra at kommunestyret tar tak i det. Vi har pratet om en del utfordringer og hadde et godt møte, sier Mevik.

Ingen kommentar

Rådmann i Kvænangen, Frank Pedersen, sier at han ikke vil kommentere saken. Det vil heller ikke Jan Helge Jensen (Sp). Varaordfører Ronald Jensen er også sparsom med kommentarene.

- Men jeg er fornøyd med resultatet av møtet, sier Jensen.