Nordreisa kickboksingklubb stilte sist helg på treningssamling og Nord-Norsk Open i Øverbygd med ni kickboksere.

Dette var Jon-Ketil Thybo Hansen (35), Harald Lyngmo (33), Markus Holmen Larsen (15), Stian Karlsen (22), Ann-Kristin Nilsen (35), Oliva Bråstad (16), Ida Hallen (17) og Malin Vollstad (28).

Fredag og lørdag deltok alle på supersamling Nord. Selve samlingen var delt inn i pointfighting, lettkontakt med pointfightingstil og fullkontaktstil.

- Vi fra Nordreisa deltok på de øktene som var lagt opp mot fullkontaktstil. Her ble vi instruert av Morten Saksvik, som er en av de mest profilerte kickboxingtrenerne i Norge. Morten har flere utøvere på svært høyt nivå. Morten hadde lagt opp et spennende og lærerikt opplegg, og alle utøverne fikk personlig oppfølging gjennom hele samlinga, forteller Malin Vollstad

Gull til Thybo Hansen.

På søndag ble det arrangert Nord Norsk Open. Nordreisa hadde tre utøvere i lettkontakt.

Gull i herrer - 74 kg: Jon-Ketil Thybo Hansen.

Sølv i herrer - 89 kg: Harald Lyngmo.

Bronse i herrer - 74 kg: Stian Karlsen.

Markus Holmen Larsen gikk en god kamp, men var flyttet opp fra sin opprinnelige vektklasse (ungdom -69 kg) til en mer utfordrende vektklasse (junior -74 kg).

– Markus veide inn på 65 kilo, og hans tre år eldre motstander veide etter innveiing 77 kilo. Likevel var tilbakemelding fra hoveddommer at kampen var svært jevn, forteller Malin Vollstad.

Besto gullmerket

Jon-Ketil Thybo Hansen besto gullmerket, og er nå kvalifisert til å delta i fullkontaktkamper. Harald Lyngmo klarte det ikke denne gangen.

Stian Karlsen besto sitt bronsemerke, og har altså tatt første skritt på vei mot å få lov til å delta i fullkontakt kickboksing.

Utrolig lærerikt

Det ble også rom for at de som ønsket kunne være med på treningskamper.

- Både jeg og Oliva fikk prøve oss mot jenter fra Fana kickboxing klubb i Bergen, mens Sigurd møtte en rutinert junior fra Øverbygd. Disse kampene var uten avgjørelse, men var utrolig lærerike og morsomme. Slike kamper gjør det lettere for nye utøvere å få rutine tidlig, sier Malin Vollstad.

Hun konkluderer med at utøverne representerte klubben på en veldig fin måte, både de som har deltatt på kamp og de som har deltatt på stevnet. Malin Vollstad er storfornøyd med oppholdet i Øverbygd.

SAMLING: Kickbokserne fra Nordreisa fikk stort utbytte av oppholdet i Øverbygd. Foto: Privat