Kræmer har vært ansatt i SpareBank 1 Nord-Norge siden 1995, og har ledet både bedriftsmarkedet, personmarkedet og kundesenteret i løpet av denne tiden.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer, og er både ydmyk og stolt over å bli vist denne tilliten. Jobben i SpareBank 1 Finans Nord-Norge ser jeg på som meget spennende. Selskapet har over tid levert gode resultater, samtidig som det fortsatt ligger et stort potensial både i selskapet og i markedet, sier Kræmer.

– Opptatt av kundene

En vesentlig del av Kræmers motivasjon for å jobbe i den nye stillingen, er at hun kan arbeide mer kunderettet.

– Jeg er opptatt av kundene våre, og tror det blir spennende å igjen kunne jobbe enda mer kunderettet. De siste årene har jeg jobbet med å bygge opp Produksjons- og servicesenteret i banken (PSS). Det blir veldig trist å forlate PSS, som har utrolig mye bra på gang, men når denne muligheten bød seg kunne jeg ikke si nei, sier hun.

Kræmer er utdannet siviløkonom fra Växjö i Sverige. Hun er gift og har tre barn. Tiltredelsesdato er foreløpig ikke fastsatt.

Har ansatt en kulturbygger

Konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge er fornøyd med at Kræmer har takket ja å bli en av topplederne i konsernet.

– Jeg er svært glad for at Hanne Karoline Kræmer har takket ja til overta som leder av SpareBank 1 Finans Nord-Norge. Jeg er glad fordi vi her får inn en utviklingsorientert leder med tydelig kundefokus, men også fordi vi i Hanne Karoline får en kulturbygger av rang. Hun er svært godt likt av sine ansatte, samtidig som hun leverer knallsterke resultater. Det er en meget god kombinasjon, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

Han er trygg på at Kræmers ledelse vil gi selskapet nye steg.

– SpareBank 1 Finans Nord-Norge har alle muligheter til å vokse. Både fordi det alt er lagt et godt grunnlag i et marked i vekst, og fordi selskapet med Hanne Karoline tilføres ny kraft.

Janson retter også en stor takk til nåværende direktør i SpareBank 1 Finans Nord-Norge, Hermod Bakkejord, som til sommeren går over i pensjonistenes rekker.