En mann i begynnelsen av 30-årene er dømt for å ha slått til og påført en ti år yngre mann relativt store skader i ansiktet. Mannen i begynnelsen av 20-årene ble blant annet påført brudd i nesen, fikk to kutt i pannen, hevelser over øynene og begge kinn.

Hendelsen fant sted ved et utested i Nord-Troms en julinatt i fjor.

- Selvforsvar

Slagsmålet begynte inne på utestedet, og her slo domfelte første slag med knyttet neve, slik at fornærmede falt i bakken.

Slagsmålet fortsatte utenfor utestedet. Vitner har forklart at fornærmede virket mer aggressiv enn domfelte, og at han prøvde å få inn flere slag uten å treffe.

Domfelte har forklart at han fryktet for sitt eget liv, og at han slo fornærmede i ansiktet igjen for å unngå å bli truffet selv.

Senere samme natt havnet de to på samme nachspiel, og igjen havnet de i håndgemeng. Domfelte fikk da inn fire slag med knyttet neve i hodet på fornærmede, men forklarte for retten at det var i selvforsvar.

- Kunne vært unngått

Retten var imidlertid klar på at ved å utøve fire knyttneveslag mot tiltaltes hode gikk domfelte lengre enn det som var nødvendig for å stoppe fornærmede fra å skade ham.

Retten mente også at domfelte hadde flere muligheter til å forlate stedet og situasjonen dersom han fryktet for sin egen sikkerhet.

Mannen i 30-årene er dømt til fengsel i 90 dager, og til å betale fornærmede erstatning for lidt tap på 5.275 kroner. Han må også betale fornærmede 10.000 kroner i oppreisning, samt saksomkostninger på 3.000 kroner.